З жиром, безалкогольною горілкою та кавовою гущою: топ безвідходних коктейлів до Різдва

До Різдва майже місяць, але готуватися можна вже зараз. Зокрема, саме час починати готувати коктейлі.

Оскільки третина їжі у всьому світі викидається на смітник, пріоритетом стають максимально безвідходні напої, але без компромісів щодо якості чи смаку. 

Є кілька таких, які можна приготувати в алкогольній або безалкогольній версії.

Old Fashioned з маслом горіхів пекан

Старомодні версії повертаються в моду.

Щоб приготувати горіховий Old Fashioned, застосовують технологію “промивання” жиру

Це техніка, за якої використовується жир (з горіхів пекан), щоб надати аромату алкоголю. Після настоювання жир відокремлюється.

Для приготування коктейлю знадобиться скотч Islay або інший димчастий віскі, горіхи пекан, світлий цукор мусковадо, горіховий і апельсиновий бітер (або будь-який інший), паличка кориці та апельсин.

Як приготувати: візьміть 250 г пекан і запечіть у духовці при 165°C 12-14 хвилин. Подрібніть у комбайні, поки не почне виділятися олія. Горіхову масу розрівняйте на дні пластикового боксу і залийте пляшкою віскі (пляшку збережіть пляшку на потім), але не перемішуйте. Накрийте кришкою і залиште в темному місці при кімнатній температурі на два тижні.

Після настоювання перемістіть скотч у френч-прес і відділіть алкоголь назад у пляшку. 

Далі приготуйте простий сироп з однієї частини води та однієї частини цукру мусковадо, додайте корицю та скибочки апельсина та прокип’ятіть 30 хвилин. 

Для коктейлю налийте чайну ложку холодного сиропу разом із половиною столової ложки масла пекан і кількома порціями обох бітерів у склянку для перемішування. Додайте 50 мл віскі, заповніть льодом і перемішайте до охолодження. Перелийте в склянку і закрутіть зверху цедру апельсина.

Безалкогольну версію можна приготувати з Dochus Smokey Isle або Dandy Smoke.

Різдвяний апельсиновий негроні

Вам знадобиться джин, кампарі, вермут, бадьян, гвоздика, зелений кардамон, паличка кориці, розмарин і апельсин.

Як приготувати: підсмажте цілі спеції (подрібнивши зелений кардамон) на середньому вогні до появи аромату та додайте прямо в пляшку джину разом із гілочкою розмарину. Дати настоятися (від 48 годин до майже нескінченності).

Очистіть апельсин на довгі смужки, а з решти вичавіть сік. Доведіть апельсиновий сік до кипіння в каструлі та варіть на повільному вогні приблизно 15-30 хвилин, поки він не стане густим сиропом (приблизно чверть від початкового об’єму). 

Щоб приготувати коктейль, додайте по 25 мл кампарі, вермуту та джину у склянку для перемішування разом із чайною ложкою. Додайте сироп на свій смак, лід і апельсинові стружки та цедру з гілочкою розмарину для прикраси.

Для безалкогольної версії можна взяти Campari 0% або безалкогольний вермут.

Безвідходний еспресо мартіні

Еспресо мартіні – надзвичайно популярний коктейль, і один із найпростіших у приготуванні

Що цікаво, для цього можна використовувати кавову гущу, яка інакше пішла б у смітник. 

Інгредієнти: еспресо, відварена кавова гуща, екологічно чиста текіла, ванільна горілка, мускатний горіх, цукор і еспресо.

Зваріть 10 порцій еспресо і перелийте в скляну пляшку (можна зберігати в холодильнику). Кавову гущу охолодити, а потім пересипати у френч-прес і залити 500 мл горілки. Залиште на 16 годин, процідіть через паперовий кавовий фільтр. 

Окремо зваріть простий сироп із 200 грамів води, 200 грамів цукру і дрібки свіжозмеленого мускатного горіха. В холодний сироп додайте кавовий лікер.

У шейкер налийте 25 мл еспресо, 25 мл сиропу та 50 мл текіли, додайте щіпку солі та струсіть до появи піни. Перелийте в келих для мартіні та прикрасьте мускатним горіхом.

Можна використовувати безалкогольну горілку для більш здорової версії напою.

Нагадаємо, раніше вчені змішали “коктейль” для геймерів. Він покращує швидкість реакції, точність і зосередженість.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Чао-какао: із відходів плодів какао створили сік та борошно з пікантним смаком

Протягом останніх двох років компанія Cabosse Naturals працювала над створенням ряду інгредієнтів із використанням частин плодів какао, які вважаються...

Український виробник за допомогою бронзи створює макарони, які найкраще просочуються соусами

Це стало можливим завдяки впровадженню італійських технологій, які значно підвищують якість продукції, повідомляє виробник.Унікальність підходу "Терлич" полягає у використанні...

Їстівне покриття вберігає від смітника на 40% більше огірків

Задля мінімізації харчових відходів та зменшення використання пластику, партнери запропонували екологічний пакувальний матеріал, який подовжує термін зберігання свіжих огірків.«Одним...

Сміливі аромати та безалкогольне вино: що питимуть у 2022 році

Такими спостереженнями поділився Том Гібсон, головний спеціаліст по ароматизації в американській компанії Flavorman. Flavorman детально дослідила ринок напоїв та сформувала...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Mitsubishi разом з ізраїльським стартапом годуватиме японців клітинними стейками

Mitsubishi доєдналася до просування футуристичної страви, адже її харчовий...

Німецька компанія створила ціле рослинне яйце: з білком, жовтком та шкарлупою

У 2022 році стартап зібрав на свою розробку 5...

Веганська баранина потрапила в мішленівські ресторани та кращі стейк-хауси Європи

Розроблені харчовою технологічною компанією Redefine Meat, рослинні стейки подають...

Вчені поселили буру гниль на вичавки смородини, і отримали новий ароматизатор

Результати дослідження вони опублікували в ACS’ Journal of Agricultural...

Пиво зі смаком пончиків, ванілі та піци — харчові гіганти шукають унікальні смаки

Обмежена серія пива, відома під назвою Project Happy Hole-idayz,...

Вибір редактора
В продовження теми