З жиром, безалкогольною горілкою та кавовою гущою: топ безвідходних коктейлів до Різдва

До Різдва майже місяць, але готуватися можна вже зараз. Зокрема, саме час починати готувати коктейлі.

spot_img

Оскільки третина їжі у всьому світі викидається на смітник, пріоритетом стають максимально безвідходні напої, але без компромісів щодо якості чи смаку. 

Є кілька таких, які можна приготувати в алкогольній або безалкогольній версії.

Old Fashioned з маслом горіхів пекан

Старомодні версії повертаються в моду.

Щоб приготувати горіховий Old Fashioned, застосовують технологію “промивання” жиру

Це техніка, за якої використовується жир (з горіхів пекан), щоб надати аромату алкоголю. Після настоювання жир відокремлюється.

Для приготування коктейлю знадобиться скотч Islay або інший димчастий віскі, горіхи пекан, світлий цукор мусковадо, горіховий і апельсиновий бітер (або будь-який інший), паличка кориці та апельсин.

Як приготувати: візьміть 250 г пекан і запечіть у духовці при 165°C 12-14 хвилин. Подрібніть у комбайні, поки не почне виділятися олія. Горіхову масу розрівняйте на дні пластикового боксу і залийте пляшкою віскі (пляшку збережіть пляшку на потім), але не перемішуйте. Накрийте кришкою і залиште в темному місці при кімнатній температурі на два тижні.

Після настоювання перемістіть скотч у френч-прес і відділіть алкоголь назад у пляшку. 

Далі приготуйте простий сироп з однієї частини води та однієї частини цукру мусковадо, додайте корицю та скибочки апельсина та прокип’ятіть 30 хвилин. 

Для коктейлю налийте чайну ложку холодного сиропу разом із половиною столової ложки масла пекан і кількома порціями обох бітерів у склянку для перемішування. Додайте 50 мл віскі, заповніть льодом і перемішайте до охолодження. Перелийте в склянку і закрутіть зверху цедру апельсина.

Безалкогольну версію можна приготувати з Dochus Smokey Isle або Dandy Smoke.

Різдвяний апельсиновий негроні

Вам знадобиться джин, кампарі, вермут, бадьян, гвоздика, зелений кардамон, паличка кориці, розмарин і апельсин.

Як приготувати: підсмажте цілі спеції (подрібнивши зелений кардамон) на середньому вогні до появи аромату та додайте прямо в пляшку джину разом із гілочкою розмарину. Дати настоятися (від 48 годин до майже нескінченності).

Очистіть апельсин на довгі смужки, а з решти вичавіть сік. Доведіть апельсиновий сік до кипіння в каструлі та варіть на повільному вогні приблизно 15-30 хвилин, поки він не стане густим сиропом (приблизно чверть від початкового об’єму). 

Щоб приготувати коктейль, додайте по 25 мл кампарі, вермуту та джину у склянку для перемішування разом із чайною ложкою. Додайте сироп на свій смак, лід і апельсинові стружки та цедру з гілочкою розмарину для прикраси.

Для безалкогольної версії можна взяти Campari 0% або безалкогольний вермут.

Безвідходний еспресо мартіні

Еспресо мартіні – надзвичайно популярний коктейль, і один із найпростіших у приготуванні

Що цікаво, для цього можна використовувати кавову гущу, яка інакше пішла б у смітник. 

Інгредієнти: еспресо, відварена кавова гуща, екологічно чиста текіла, ванільна горілка, мускатний горіх, цукор і еспресо.

Зваріть 10 порцій еспресо і перелийте в скляну пляшку (можна зберігати в холодильнику). Кавову гущу охолодити, а потім пересипати у френч-прес і залити 500 мл горілки. Залиште на 16 годин, процідіть через паперовий кавовий фільтр. 

Окремо зваріть простий сироп із 200 грамів води, 200 грамів цукру і дрібки свіжозмеленого мускатного горіха. В холодний сироп додайте кавовий лікер.

У шейкер налийте 25 мл еспресо, 25 мл сиропу та 50 мл текіли, додайте щіпку солі та струсіть до появи піни. Перелийте в келих для мартіні та прикрасьте мускатним горіхом.

Можна використовувати безалкогольну горілку для більш здорової версії напою.

Нагадаємо, раніше вчені змішали “коктейль” для геймерів. Він покращує швидкість реакції, точність і зосередженість.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Морепродукти із гороху та водоростей підкорюють найбільший ринок Європи

Hooked Foods виклала веганську рибу на полицях відразу 400 роздрібних магазинів Німеччини Це — рослинний тунець, лосось, а також дві...

Стартап отримав $3 млн інвестицій на фуд-пікапи — шафки для самовивозу їжі

Фінансування очолила Branded Strategic Hospitality. В інвестиційному раунді взяли участь Elevate Capital та Portland Seed Fund. Таким чином, загальне фінансування...

Ізраїльтяни створили жуйки з інгредієнтом із Аюрведи — знижує потяг до солодкого

Співзасновниці стартапу Гітіт Лахав і Шімріт Лев використали екстракт гімнеми (Gymnema sylvestre), відомий в аюверді за позитивний вплив на...

В Ефіопії з «фальшивих бананів» роблять хліб, що може нагодувати 100 млн людей

Рослина, яку називають енсет або «фальшивий банан», в Ефіопії є основним продуктом харчування приблизно для 20 млн людей, а...

Австралійці створили дитячу суміш із кокоса. Майже як материнське молоко

Співпраця з Університетом Квінсленду, батьками та медичними фахівцями дозволила створити продукт, що максимально наближений до материнського молока та забезпечує...

Запорізький виробник варить із кизилу дропси та фарширує ягоди анчоусами

Кизилові дропси виготовляють з кизилового та яблучного пюре з додаванням меду та йогурту.  Солодощі не містять цукру, але багаті на...

Може вас зацікавити

Посміхніться і скажіть «Cheese»: американці розробили сир з коноплею

Американський стартап Grounded Foods, заснований у 2019 р., створив...

Компанія МХП впроваджує професію м’ясних сомельє для мережі «М’ясомаркет» 

Мʼясні сомельє відрізняють ритейл МХП від інших мереж і...

Вибір редактора
В продовження теми