Поляки розробили наклейки, які подовжують термін зберігання грибів

Польська харчова технологічна компанія Fresh Inset створила наклейки, які подовжують термін придатності овочів, квітів, а тепер і грибів.

Формат наклейки – простий у використанні, говорить Тім Малефіт, технічний директор Fresh Inset. Вона працює за рахунок поступового вивільнення активного інгредієнта всередині упаковки. 

Інгредієнт вивільняється протягом 30 годин

Активатором дії виступає вологість, яка присутня в упакованому продукті.

«Ця технологія є захисним механізмом від псування врожаю, викликаного етиленом», – пояснює Малефіт.

Результати показові: термін зберігання нарізаних печериць з використанням інноваційних наклейок подовжується до 14 днів, цілих грибів – до 20 днів з моменту збирання врожаю.

Основним елементом технології Vidre+ є 1-MCP – синтетична суміш, яка використовується в сільському господарстві для уповільнення процесу дозрівання фруктів і овочів. 

1-MCP сприяє зменшенню втрати ваги, захисту від потемніння продукту, збереженню твердості та вмісту вітаміну С. “Це все разом сприяє підвищенню загальної тривалості терміну придатності”, — додав Малефіт.

Тим паче, що прикріпити наклейку всередині невеликої упаковки ягід чи грибів не потребує багато зусиль.

До речі, на старті Fresh Inset використовувала наклейки для захисту свіжості фруктів та овочів. Спроба із печерицями – теж не випадкова, адже Польща є ключовим гравцем на міжнародній арені з виробництва шампіньйонів. Кожен третій шампіньйон, який експортується в усьому світі, походить із Польщі.

Нагадаємо, упаковка з олією тасманійського перцю також має властивість подовжувати зберігання продуктів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційна упаковка сигналізує, чи є в їжі всередині інфекція

Нова технологія дозволить виробникам, роздрібним торговцям і споживачам у режимі реального часу визначити, чи вміст герметичної харчової упаковки безпечний,...

Технологічний стартап з доставки їжі залучив півмільярда доларів інвестицій

Як повідомив Мікі Куусі, генеральний директор та співзасновник компанії, кошти будуть інвестовані у співробітників, технології та ринки присутності.Wolt ще...

Бджолярі на Закарпатті зброджують оцет із меду. У складі – лише два продукти

Компанія позиціонує себе як перший в Україні дегустаційний зал меду. В асортименті – крафтові крем-меди, вироби з воску, медова...

Засновник виробництва м’ясних чипсів: чверть обороту іде на рекламу

Обсяг українського ринку снеків у 2023 році оцінюється у 7,5 млрд грн Бренди органічної продукції складають близько 15%, з яких...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Pizza Hut запустила перший робот-ресторан, який пече півсотні страв за годину

«Ресторан у коробці» базується на технології Hyper-Robotics, ізраїльського стартапу...

Молекулярний веганський мед почнуть продавати в Європі з наступного року

Інноваційний продукт американського виробництва просуватиме на новому ринку виробник...

За птахою удачі. В єрусалимській лабораторії виростять курячу грудку за 6 євро

Future Meat Technologies, що базується в Єрусалимі, заявляє, що...

Стартап розробив «смак» курки, що знижує вміст солі в супах та маринадах

Багатовидову лінію харчових добавок ProFlavor доповнила нова розробка пікантного...

Стартап розробив реалістичну заміну тунця із пшениці та крохмалю

Альтернативну рибу можна готувати, так само як і оригінальну....

Вибір редактора
В продовження теми