Хоча березовий сироп містить багато природних цукрів (глюкози й фруктози), на смак він кисло-солонуватий і скоріше нагадує соєвий соус або оцет. Використовувати його можна так само — додавати до маринадів, соусів або поливати солодощі.
Деякі скандинавські компанії уже спробували березовий сироп на морозиві та смаколиках для веганів.
Каріна Ренн, менеджер із продажу Kvarken, пояснює процес виробництва та застосування основного продукту компанії.
«Ми збираємо сік берези, потім видаляємо воду осмосом і варінням. Для отримання літра сиропу потрібно 100-140 літрів березового соку», — ділиться вона.
Kvarken збирає лише частину соку, тому не шкодить самим деревам. Збір, як правило, проходить у квітні.
Сироп – темний на колір та має карамелізований смак з відтінками сушеної сливи та ягід ялівцю. Також він сертифікований як органічний.
Birch Syrup містить такі поживні речовини та мінерали як ксиліт, бетулін, бетулінова кислота, антиоксиданти
У Kvarken акцентують, що смак березового сиропу складний і значно відрізняється від кленового. Зате він чудово підходить до різних видів м’яса та лосося чи форелі.
Найкращий маринад для м’яса — це додати до звичного рецепту небагато сиропу та залишити на 4 години. З рибою ліпше працює інший підхід – готове смажене філе Kvarken рекомендує полити ложкою готового сиропу.
Нагадаємо, раніше бекон із яблук, картоплі та кленового сиропу переміг натуральне м’ясо у всесвітньому конкурсі.
Джерела: Kvarken, Nutritioninsight