Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    В Амстердамі показали березовий сироп. На варку йдуть сотні літрів березового соку

    Kvarken, компанія із Фінляндії, навчилася варити сироп із березового соку. Новий продукт випустили під брендом Birch Syrup та презентували днями на виставці Free From Functional Food в Амстердамі.

    Хоча березовий сироп містить багато природних цукрів (глюкози й фруктози), на смак він кисло-солонуватий і скоріше нагадує соєвий соус або оцет. Використовувати його можна так само — додавати до маринадів, соусів або поливати солодощі.

    Деякі скандинавські компанії уже спробували березовий сироп на морозиві та смаколиках для веганів. 

    Каріна Ренн, менеджер із продажу Kvarken, пояснює процес виробництва та застосування основного продукту компанії.

    «Ми збираємо сік берези, потім видаляємо воду осмосом і варінням. Для отримання літра сиропу потрібно 100-140 літрів березового соку», — ділиться вона. 

    Kvarken збирає лише частину соку, тому не шкодить самим деревам. Збір, як правило, проходить у квітні.

    Сироп – темний на колір та має карамелізований смак з відтінками сушеної сливи та ягід ялівцю. Також він сертифікований як органічний.

    Birch Syrup містить такі поживні речовини та мінерали як ксиліт, бетулін, бетулінова кислота, антиоксиданти

    У Kvarken акцентують, що смак березового сиропу складний і значно відрізняється від кленового. Зате він чудово підходить до різних видів м’яса та лосося чи форелі.

    Найкращий маринад для м’яса — це додати до звичного рецепту небагато сиропу та залишити на 4 години. З рибою ліпше працює інший підхід – готове смажене філе Kvarken рекомендує полити ложкою готового сиропу.

    Нагадаємо, раніше бекон із яблук, картоплі та кленового сиропу переміг натуральне м’ясо у всесвітньому конкурсі.

    Джерела: Kvarken, Nutritioninsight

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    DaVinci Kitchen будує роботизований паста-кіоск

    Індустрія робототехніки активно заходить в сферу ресторанного бізнесу. Мінімізація взаємодії між людьми, проблеми з кадрами, необхідність збільшення пропускної здатності...

    На Київщині виготовляють старовинний шумерський напій з меду та ягід

    Сікера – алкогольний напій, створений на базі меду та фруктів. Завод переробляє 60 т меду щороку. Потужності з виробництва...

    Шведи створили перше у світі молоко з картоплі для ідеального латте

    Для розробки нової лінійки веганського молока Dug, стартап відмовився від традиційних рослинних “молочних” інгредієнтів та використав картоплю.Рецептура також включає...

    З’явилося перше у світі пиво з листям коки – слабоалкогольне, зі “смаком пригод”

    Ідея інноваційного пива виникла у телевізійного шеф-кухаря Джеремі Вермолена, який працював на нідерландському телеканалі RTL 4 та в австралійській...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    Економічний фронт: Organic Ukraine Business Hub готується до виходу на британський ринок

    Organic Ukraine Business Hub — експортно-орієнтований парасольковий бренд, що...

    На органічній фермі у горах варять волохатий сир часів вікінгів

    Сир, створений із коров’ячого, часто знежиреного молока, проходить тривалий...

    Вибір редактора
    В продовження теми