В Амстердамі показали березовий сироп. На варку йдуть сотні літрів березового соку

Kvarken, компанія із Фінляндії, навчилася варити сироп із березового соку. Новий продукт випустили під брендом Birch Syrup та презентували днями на виставці Free From Functional Food в Амстердамі.

Хоча березовий сироп містить багато природних цукрів (глюкози й фруктози), на смак він кисло-солонуватий і скоріше нагадує соєвий соус або оцет. Використовувати його можна так само — додавати до маринадів, соусів або поливати солодощі.

Деякі скандинавські компанії уже спробували березовий сироп на морозиві та смаколиках для веганів. 

Каріна Ренн, менеджер із продажу Kvarken, пояснює процес виробництва та застосування основного продукту компанії.

«Ми збираємо сік берези, потім видаляємо воду осмосом і варінням. Для отримання літра сиропу потрібно 100-140 літрів березового соку», — ділиться вона. 

Kvarken збирає лише частину соку, тому не шкодить самим деревам. Збір, як правило, проходить у квітні.

Сироп – темний на колір та має карамелізований смак з відтінками сушеної сливи та ягід ялівцю. Також він сертифікований як органічний.

Birch Syrup містить такі поживні речовини та мінерали як ксиліт, бетулін, бетулінова кислота, антиоксиданти

У Kvarken акцентують, що смак березового сиропу складний і значно відрізняється від кленового. Зате він чудово підходить до різних видів м’яса та лосося чи форелі.

Найкращий маринад для м’яса — це додати до звичного рецепту небагато сиропу та залишити на 4 години. З рибою ліпше працює інший підхід – готове смажене філе Kvarken рекомендує полити ложкою готового сиропу.

Нагадаємо, раніше бекон із яблук, картоплі та кленового сиропу переміг натуральне м’ясо у всесвітньому конкурсі.

Джерела: Kvarken, Nutritioninsight

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Швейцарські вчені «одягли» банани у нановолокно, щоб подовжити термін зберігання

Целюлозне волокно EMPA, на розробку якого витратили рік, не просто гарантує свіжість фруктів та овочів, а зберігає їх «значно...

Метеорит на пательні. Пробну партію котлет із грибного білка розкупили за лічені години

Обмежений пакет, вартість якого становить $14,99, плюс – доставка, був розпроданий за лічені години.За даними Nature's Fynd, лінію продуктів...

Екоактивісти створили посуд із відходів цукрових буряків та шукають інвесторів на Kickstarter

Майк і Алекс, засновники стартапу, ставлять за мету зробити світ чистішим, зеленішим та екологічнішим заради життя нащадків. Обоє мають...

Молокія розширила безлактозну лінійку — кисломолочним сиром

Як і вся продукція Молокія, кисломолочний безлактозний сир виготовлений на основі молока екстра ґатунку. Його склад від звичайного відрізняється...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Може вас зацікавити

Китайці створили 3D-м’ясо за допомогою какао, грибів та злаків

Сонгбай Лю і Шаньшань Ван, дослідники з Університету Чжецзян...

Виробники готової їжі можуть отримати 8 млн грн гранту на модернізацію

Згідно з умовами грантової програми, підприємства можуть отримати грант...

На впровадження штучного інтелекту у виробництво їжі можна отримати 4 млн грн

Мета USAID – підтримати інноваційну трансформацію та розвитку переробних...

Україна створює перший індустріальний парк для новітньої харчової промисловості

Індустріальний парк VOLIA об’єднуватиме  три локації, які спеціалізуватимуться на...

Вибір редактора
В продовження теми