Верблюже молоко посуне позиції коров’ячого і навіть рослинного. Воно дуже корисне, хоча і дороге

Верблюже молоко стає все більш популярним інгредієнтом на тлі зростаючого попиту на корисні для здоров’я харчові продукти, йдеться у звіті дослідницької компанії Fact.MR.

Обсяг продажів молока на цей час оцінюється в $1,34 млрд. Очікується, що до 2032 року цей показник зростатиме на 4,1% щороку. 

Збільшення популярності верблюжого молока частково пояснюється його травними властивостями. Тим паче, що зараз споживачі все частіше дотримуються дієт з нестерпністю лактози, йдеться у звіті. 

Поживні властивості верблюжого молока також більш привабливі, ніж коров’ячого. Воно краще засвоюється організмом

Дослідники зазначають, що у пошуках альтернативи коров’ячому молоку споживачі намагаються перейти на рослинні альтернативи – мигдальне, вівсяне, молоко із сої, кокоса, макадамії чи ячменю. Проте не всі варіанти рослинного молока відповідають рівню поживних інгредієнтів, які містяться у тваринних продуктах. А також мають інший смак.

Тому верблюже молоко може претендувати й на частку ринку рослинних альтернатив, адже є більш природним, здоровим та ідеально поживним варіантом, вважають експерти.

Молочний продукт має високий вміст антиоксидантів і поживних речовин, а також вітаміну А, що використовується як природний пробіотик. 

Єдиною перешкодою для швидкого просування верблюжого молока на ринок поки що лишається ціна. 

Верблюже молоко майже в 7-8 разів дорожче за коров’яче

Однак експерти вважають, що підвищення обізнаності преміум споживачів дозволять продукту потрапити в руки цільової аудиторії.

Нагадаємо, раніше поляки створили шоколад із верблюжого молока і привчатимуть до нього Європу.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Zero waste lifestyle: що таке “нуль відходів”? Філософія безвідходного тренду

Останнім часом все частіше можна почути такий вираз, як zero waste lifestyle. Що він означає та чи вартий цей...

Після окупації українці створили експериментальний кизиловий соус до сиру та кизилове вино

Нове виробництво включає цех виготовлення  плодово-ягідної продукції площею 200 m²,  низькотемпературні камери зберігання площею 150 m², розраховані на 100...

Український виробник їстівного чаю націлився на ринки Данії та Швеції

Brancho почала виготовляти фруктові солодощі у 2018 році Чотири роки вони створюють солодощі без цукру та мінімально оброблені для максимального...

На Черкащині печуть спельтовий хліб за 700-літнім рецептом

Старовинний хліб випікається на хмелевій заквасці з додаванням місцевого холодноярського меду, джерельної води та жорнового борошна. Саме жорнове борошно визначає...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Українці варять готові супи прямо в пакетах — за технологією з Нідерландів

"Нова кухня" знову почала виробництво супів у Славутичі на...

Бельгійці створили «спортивне» пиво — з вітамінами та протеїном

З новим пивом компанія прагне розширити свою цільову аудиторію. До...

На Розточчі варять сири з темним пивом та копченю цибулею

Сироварня розташована в селі Рокитне, поруч з національним парком...

Свіжий бульйон у будь-якій точці світу: Unilever тестує «подорожуючі фабрики»

Компанія Unilever розпочала тестування портативних «подорожуючих фабрик». Нині одна...

Виробник м’яса із найбільшого деревного фрукта зібрав $23 млн, щоб розширити продажі

Провідний американський бренд веганських заморожених продуктів Jack & Annie's...

Вибір редактора
В продовження теми