Обсяг продажів молока на цей час оцінюється в $1,34 млрд. Очікується, що до 2032 року цей показник зростатиме на 4,1% щороку.
Збільшення популярності верблюжого молока частково пояснюється його травними властивостями. Тим паче, що зараз споживачі все частіше дотримуються дієт з нестерпністю лактози, йдеться у звіті.
Поживні властивості верблюжого молока також більш привабливі, ніж коров’ячого. Воно краще засвоюється організмом
Дослідники зазначають, що у пошуках альтернативи коров’ячому молоку споживачі намагаються перейти на рослинні альтернативи – мигдальне, вівсяне, молоко із сої, кокоса, макадамії чи ячменю. Проте не всі варіанти рослинного молока відповідають рівню поживних інгредієнтів, які містяться у тваринних продуктах. А також мають інший смак.
Тому верблюже молоко може претендувати й на частку ринку рослинних альтернатив, адже є більш природним, здоровим та ідеально поживним варіантом, вважають експерти.
Молочний продукт має високий вміст антиоксидантів і поживних речовин, а також вітаміну А, що використовується як природний пробіотик.
Єдиною перешкодою для швидкого просування верблюжого молока на ринок поки що лишається ціна.
Верблюже молоко майже в 7-8 разів дорожче за коров’яче
Однак експерти вважають, що підвищення обізнаності преміум споживачів дозволять продукту потрапити в руки цільової аудиторії.
Нагадаємо, раніше поляки створили шоколад із верблюжого молока і привчатимуть до нього Європу.