Що їсти взимку: найкорисніші страви та продукти на сезон

Корисна їжа — це не лише джерело калорій, а й вітаміни, мікроелементи, антиоксиданти та інші поживні речовини, які необхідні для нормальної роботи клітин, відновлення і, що не менш важливо, гарного настрою. Тим більше взимку — це час, коли потрібно більше зігріваючої їжі та продуктів, які тримають нас в тонусі. Про те, що їсти в зимовий період, читайте в нашому новому матеріалі.

Зимове харчування: що їсти дітям та дорослим

  • Теплий суп. Одна з найзручніших зимових страв для організму. Але уникайте супів з надмірною кількістю солі, вершків, жирного м’яса. А от овочі зайвими не будуть. Спробуйте приготувати суп-пюре з цибулею порей – це дуже смачно та корисно. До супів добре пасують цілозернові крекери.
  • Каша. Чудовий варіант для сніданку. Приготуйте цілозернову кашу, до неї можна додати яблука, насіння, фрукти, сухофрукти – наприклад, фініки — і заряд енергії як мінімум до обіду вам гарантований. Також до каші можна додати спеції — кориця, кардамон, мускатний горіх. І головне — як можна менше солі та цукру.
  • Горіхи та сухофрукти. Особливо мигдаль та волоські горіхи – вони корисні для нервової системи, серця, знижують чутливість до інсуліну. Дітям добре смакує курага, це джерело калію та заліза.
  • Мед. Це прості вуглеводи, що швидко втамовують голод, і які не провокують зайву вагу. Також мед зміцнює імунітет — це дуже важливо взимку — і покращує настрій. Одна ложка меду в день ще нікому не завадила (якщо немає протипоказань), і ви можете додавати його в чай, але не надто гарячий, щоб мед не втратив свої корисні властивості.
  • Шипшина. Рекордсмен по вмісту вітаміну C. Цей продукт добре захищає від вірусів і зміцнює серце, що є важливою властивістю при зміні температури.
  • Червона квасоля. Це один продукт для імунітету. Квасоля допомагає виробленню в організмі інтерферону, який захищає нас від хвороб. Окрім того, це чудовий антидепресант, який може врятувати від зимової депресії.
  • Морепродукти. Морська риба має у своєму складі цинк і селен, також джерелом цих елементів є креветки, мідії, кальмари. А ще рятують нас від шкідливого холестерину і зміцнюють судини.
  • Червоний перець чилі. Так, це чудовий зимовий продукт — він не лише розширює судини й тримає організм в тонусі, а й добре зігріває. Його можна вживати як в чистому вигляді (але дуже обережно), так і додавати в страви. До того ж — червоний перець добре спалює калорії, що сприяє схудненню.
  • Перепелині яйця. Чудовий продукт для вегетаріанців! Калій, фосфор, залізо — все це вони дають нашому організму. І, на відміну від курячих яєць, перепелині не схильні до гельмінтозів.
  • Настої трав. Заварюйте кропиву, ромашку, шавлію — напої на основі цих рослин добре зігрівають та мають профілактичні властивості.
  • Хурма. Відновлює сили, допомагає працювати серцевому м’язу, хурма допомагає боротися з депресією, апатією, вона покращує настрій. Глюкоза та фруктоза, якими багата хурма, швидко приведуть вас в тонус!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Веганські яйця, розроблені штучним інтелектом, виходять у супермаркети

Це допоможе вивести інноваційний замінник яєць у місцеві супермаркети та відкрити більше офлайн-каналів для просування продуктів бренду, основним із...

Лідери ринку створили глазуровані пончики для нарощування м’язів

Популярна мережа Dunkin' Donuts у співпраці з Bellring Brands, яка виготовляє харчові добавки для бодибілдингу, створила інновацію, від якою...

Ловля на личинок. У Європі дозволили вживати в їжу жовтого мучнистого черв’яка

Рішення базувалось на заявці, поданій французьким виробником комах Agronutris, який відтепер став першою європейською компанією, офіційно уповноваженою продавати личинки...

Українську «п’яну вишню» п’ють у 12 країнах. Скоро там з’являться і реберні

Співзасновник холдингу Андрій Худо зазначає, що розширення за межі України є пріоритетним напрямом розвитку компанії. На сьогодні вже відкрито...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Німецький стартап перший у світі за допомогою точного бродіння створив шоколад без какао-бобів

QOA застосовує технологію точного бродіння, що дозволяє відтворити склад...

Курка та риба з грибів — глобальний інкубатор “пригрів” у себе нові стартапи

Серед новачків на платформі — виробники першого в світі...

ЄС профінансує створення та просування борошна з відходів артишоку та інноваційних продуктів із жолудів

Конкурс запрошував стартапи та масштабні компанії представити інновації, які...

Щасливого польоту: в Ізраїлі доставку піци доручили дронам

Саме таку інновацію разом з Pizza Hut запустила в Ізраїлі...

Не “Наполеон”. Штучний інтелект Google створив рецепт торта, якого ще ніколи не було

В результаті вийшов «Cakie» — гібрид торта та печива. Рецепт...

Вибір редактора
В продовження теми