Польська компанія створила м’ясо із конопель та просить не асоціювати його з каннабісом

Польська біотехнологічна компанія Hempeat представила на Plant Based World Expo у Лондоні цікавий поворот з використанням традиційного насіння конопель.

Hempeat перетворила насіння на функціональні інгредієнти, з яких виготовила рослинне м’ясо, котлети для гамбургерів та фрикадельки. 

Продукти також містять пшеничний і гороховий протеїн, сушені овочі (цибуля, часник, селера), висушений буряковий сік, сіль, цукор, спеції та приправи.

Коноплі – це не м’ясо, але гарна рослинна альтернатива м’ясу

Hempeat уже запустила розробку у десятках ресторанів по всій Польщі та отримала позитивні відгуки від кухарів та відвідувачів. 

Місяць тому конопляне м’ясо стало доступним і для роздрібних споживачів. 

Співзасновник Hempeat Мацей Партика

“Коноплі дають нам унікальну перевагу і привертають увагу людей. Це дає нам шанс переконати їх за допомогою смаку. Але ми маємо бути обережними, щоб наші продукти не надто асоціювалися з каннабісом. Це не те, що ми продаємо”, – каже співзасновник та маркетинговий директор Hempeat Мацей Партика.

Додає, що йому ще не доводилося зустрічати рослинні компанії, які використовують коноплю як інгредієнт для створення замінників м’яса. Тому Hempeat може бути однією з перших.

«На ринку домінують соя та пшениця, що відрізняє нас від інших новаторів у сегменті їжі рослинного походження. Конопля має певну атмосферу, яка привертає увагу. Про це говорять. Крім того, коноплі є добре відомим натуральним інгредієнтом», – додав він.

Нагадаємо, раніше вчені отримали із коноплі їстівне нанопокриття для їжі, а лідер інноваційної етноботаніки створив із насіння порошок, що не впливає на психіку.

Джерела: Hempeat, Foodingredientsfirst, LinkedIn

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Рослинну їжу перепаковують з пластику та маркують QR-кодами замість етикеток

Чому, пропонуючи більш екологічну альтернативу їжі, виробники настільки ж не піклуються про упаковку? Розалія Розалінова, старший менеджер з маркетингу...

Іспанський стартап створив сирого тунця для суші з томатів та водоростей

Флагманський продукт Tunato виготовляється з томатів, оливкової олії, соєвого соусу та екстракту водоростей і призначений для відтворення сирих шматків...

Із цілої тростини зробили підсолоджувач. Він містить магній та смакує як карамель

Підсолоджувач не піддається рафінації та центрифугуванню, тому зберігає всі унікальні смакові та дієтичні переваги тростини. У складі продукту міститься природній...

За сім років гамбургери на клітинній основі здешевшали у 28 000 разів

Після того, як голандська компанія Mosa Meat представила перший у світі гамбургер з клітинного м'яса в 2013 році (процес...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Продажі веганської їжі зросли на 500%: рітейлери звітують про небувалий попит

Мережа пояснює цей ривок збільшенням популярності рослинної їжі.У січні...

Лабораторне м’ясо продаватимуть у Європі через рік-два — є перша заявка

Це перша в історії заявка на продаж культивованого м’яса...

Шоколадний гігант розробив інноваційну упаковку, яка контролюватиме розмір порцій продукту

Упаковка дозволить споживати її вміст невеликими порціями: з’ївши пів...

Найвідоміший виробник вівсяного молока відкриває власні магазини морозива

Рослинні молочні ласощі продають у екологічних стаканах із картону...

Вибір редактора
В продовження теми