В Україні мелють конопляне та макове борошно, яке знижує ризик серцевих захворювань

Компанія «Агроснаб» (ТМ Фільварок) випустила у 2023 році новинку у сегменті непшеничного борошна – борошно із макових зерен.

Макове борошно виготовляють з очищеного і знежиреного маку. Так продукт зберігає корисні речовини та добре засвоюється організмом. 

Борошно – найвищого ґатунку, без ароматизаторів чи шкідливих домішок та із високоякісної української сировини.  

Воно містить харчові волокна, ліпіди, вітаміни Е, PP, D, С, макро- та мікроелементи, такі як Р, К, Са, Na, Mg, Si, Fe, Co, Cu, Zn. Кальцій і магній, приміром, корисні для кістково-м’язової системи, а поліфеноли (антиоксиданти), що містяться у маку, знижують ризик серцево-судинних і онкологічних захворювань.

Борошно можна використовувати як функціональну добавку при випіканні хліба та виготовленні солодощів

Також компанія меле рисове, кокосове, знежирене соєве борошно, гречане, конопляне, білкове соняшникове борошно, виготовляє рослинну клітковину, плодово-ягідні порошки тощо.

Конопляне борошно, приміром є прекрасним натуральним засобом для відновлення складу крові. Продукт вітаміни вітаміни, калій, кальцій, магній, залізо, фосфор і натрій. 

Гречане борошно – унікальна сировина для низькокалорійного печива, хліба та галет. Воно допомагає позбутися зайвої ваги та поліпшити загальне самопочуття. 

“Надзвичайно важким для нас був 2022 рік, коли кілька місяців після початку повномасштабної війни ми не працювали – виробництво перебувало у зоні бойових дій”, – діляться в компанії.

Після відновлення виробництва з’явилися спонтанні вимкнення електроенергії, які спричиняли поламки обладнання та подальші витрати на ремонти; необгрунтовані блокування податкових накладних; зростання цін на витратні матеріали та логістику. Тому усі зусилля бути спрямовані на стабілізацію ситуації. 

На сьогодні ринок борошна та харчових добавок поступово стабілізується. Хоча ціни на витратні матеріали, електрику та логістику продовжують рости.

Нагадаємо, у Кривому Розі роблять борошно з плоду довголіття.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Яйця навчилися дезинфікувати за мільярдну долю секунди. Прямо в упаковці

Це також допомагає вирощувати здорових курчат-бройлерів з меншою кількістю антибіотиків і сильним імунітетом до вірусних захворювань.Запаковані яйця дезінфікуються за...

Снікерс по-українськи: українські шокоснеки виготовляють з какао та меду

Солодкі плитки містять лише три інгредієнти — власне мед, терті какао-боби та какао-масло.У деякі вироби додають начинки з сушених...

Андрій Зінчук: «Після нас майже всі виробники приправ, що маскувалися під екобренди, прибрали зі складу глутамат та ароматизатори»

Здається, що історія компанії Андрія Зінчука типова для багатьох українських компаній, які стали першовідкривачами ринків у 90-х та нульових:...

Crackd оголосив про старт продажів яєць на рослинній основі

Бренд Crackd анонсував появу на полицях супермаркетів Великобританії 100% веганських яєць в грудні цього року. Вони називають це «The...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

DaVinci Kitchen будує роботизований паста-кіоск

Індустрія робототехніки активно заходить в сферу ресторанного бізнесу. Мінімізація...

Стартап з Бельгії створив перший у світі молекулярний пивний принтер

У якості «розхідників» One Tap використовує спеціальні «пивні картриджі»...

Стартап створив веганський корм для котів, який запобігає раку

Нові рослинні ласощі для котів від Cult Food Science...

«Салат майбутнього», створений за аерокосмічними технологіями, зібрав мільйон інвестицій

Загальні інвестиції в проект оцінюються майже в $13 млн Флагманський...

Стартап, в який вклався Starbucks, винайшов робота для збору та видачі страв

Патент є продовженням попередньо отриманого компанією ще в 2019...

Вибір редактора
В продовження теми