В Україні мелють конопляне та макове борошно, яке знижує ризик серцевих захворювань

Компанія «Агроснаб» (ТМ Фільварок) випустила у 2023 році новинку у сегменті непшеничного борошна – борошно із макових зерен.

Макове борошно виготовляють з очищеного і знежиреного маку. Так продукт зберігає корисні речовини та добре засвоюється організмом. 

Борошно – найвищого ґатунку, без ароматизаторів чи шкідливих домішок та із високоякісної української сировини.  

Воно містить харчові волокна, ліпіди, вітаміни Е, PP, D, С, макро- та мікроелементи, такі як Р, К, Са, Na, Mg, Si, Fe, Co, Cu, Zn. Кальцій і магній, приміром, корисні для кістково-м’язової системи, а поліфеноли (антиоксиданти), що містяться у маку, знижують ризик серцево-судинних і онкологічних захворювань.

Борошно можна використовувати як функціональну добавку при випіканні хліба та виготовленні солодощів

Також компанія меле рисове, кокосове, знежирене соєве борошно, гречане, конопляне, білкове соняшникове борошно, виготовляє рослинну клітковину, плодово-ягідні порошки тощо.

Конопляне борошно, приміром є прекрасним натуральним засобом для відновлення складу крові. Продукт вітаміни вітаміни, калій, кальцій, магній, залізо, фосфор і натрій. 

Гречане борошно – унікальна сировина для низькокалорійного печива, хліба та галет. Воно допомагає позбутися зайвої ваги та поліпшити загальне самопочуття. 

“Надзвичайно важким для нас був 2022 рік, коли кілька місяців після початку повномасштабної війни ми не працювали – виробництво перебувало у зоні бойових дій”, – діляться в компанії.

Після відновлення виробництва з’явилися спонтанні вимкнення електроенергії, які спричиняли поламки обладнання та подальші витрати на ремонти; необгрунтовані блокування податкових накладних; зростання цін на витратні матеріали та логістику. Тому усі зусилля бути спрямовані на стабілізацію ситуації. 

На сьогодні ринок борошна та харчових добавок поступово стабілізується. Хоча ціни на витратні матеріали, електрику та логістику продовжують рости.

Нагадаємо, у Кривому Розі роблять борошно з плоду довголіття.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Не в сміття, а в хлам! У Швеції випустили горілку з харчових відходів

Компанія співпрацює з Coop — одним з найбільших шведських продуктових рітейлерів. Gotland отримує товари з терміном придатності, що закінчується,...

Шведи знайшли спосіб зробити зерно таким же поживним, як м’ясо

Цей прорив допомагає вирішити одну з основних проблем рослинної дієти — низьку біодоступність мінералів у рослинній їжі, порівняно з...

Японська фабрика випікає печиво з диких земляних ос — нагадує ізюм і горіхи

Готується незвичне печиво з традиційних для Японії інгредієнтів — рисового борошна та кокосового молока, а в якості оригінальної добавки...

Вінницькі ресторатори готують делікатес з паразитів, що вражають кукурудзу

Ініціатором приготування та популяризації страви на Вінничині став Михайло Нагорняк, селекціонер, директор та власник компанії «Мнагор», що спеціалізується на...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Український бренд Jaffa випустив Ice Coffee — натуральну холодну каву

Продукт створено для сучасних споживачів, які цінують якість, натуральність,...

Інвестори повірили у вафлі з буряків – проєкт профінансовано на 257%

Американець збирає інвестиції на запуск виробництва суперфуду – млинців...

На інновації в їжі та релокацію ресторанів можна отримати 100 тис. грн

Конкурс має на меті підтримку сталого розвитку підприємництва у...

Перша публічна дегустація лабораторної яловичини: це дійсно смакує як м’ясо

Дегустація відбулася в Нідерландах, які на законодавчому рівні дозволили...

Nestle підтримала розробника веганських бургерів – смачніших за Impossible Food та Beyond Meat

Перша пропозиція компаній, гамбургер з гороховим протеїном без глютену,...

Вибір редактора
В продовження теми