Фіни тестують пиво та горілку з вуглекислого газу. Виробництво — з наступного року

Фінський стартап Aircohol розробив технологію, яка дозволяє використовувати вловлений вуглець (СО2) як сировину для виробництва нового типу алкоголю на пивоварнях і лікеро-горілчаних заводах.

Зараз Aircohol разом із фінською алкогольною компанією Brukett розробляються плани промислового виробництва «найбільш екологічно чистого алкоголю у світі» у 2024 році.

Нещодавно стартап залучив 2,4 млн євро інвестицій, на які уже тестує на ринку першу екологічну горілку та пиво.

«Ми просто виловлюємо CO2 і подаємо його в технологічний процес», — говорить засновник стартапу Сімо Хямяляйнен. 

Його команда розробила унікальний біореактор і рослинний біопроцес, який забезпечує оптимальні умови для вирощування біомаси, що є частиною технології створення інноваційного алкоголю. 

Поки патент Aircohol очікує на розгляд, компанія тримає у секреті, які рослинні ресурси застосовуються як біомаса. Ця біомаса потім повертається у процес спиртового бродіння на пивоварні або лікеро-горілчаному заводі.

На відміну від традиційного виробництва алкоголю, єдиним зовнішнім інгредієнтом, необхідним для виробництва алкоголю за технологією Aircohol, є CO2. «Нам не потрібен з поля ні ячмінь [для віскі чи пива], ні картопля [для горілки]», — говорить Хямяляйнен. За винятком хіба що нерозголошених рослинних інгредієнтів. 

Розробка Aircohol є не кінцевим продуктом, а скоріше сировиною для підприємств з виробництва алкогольних напоїв. На заводах інноваційний алкоголь можна розливати сам по собі, або змішувати із традиційним інгредієнтами – для створення пива або джину.

«Інгредієнт можна перегнати до 96% вмісту спирту, а потім можна знову змішати, наприклад, до 40%», — ділиться Хямяляйнен.

Нагадаємо, раніше алкоголь із повітря створив американський стартап Air Co. Він випустив горілку лише із двох інгредієнтів – води та CO2.

Джерела: Aircohol, Beveragedaily

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Glovo купує у Delivery Hero відразу три бренди в шести країнах

Вказані придбання обійдуться компанії в $208 млн. Угода є помітно симетричною торішній, коли Delivery Hero виклала $272 млн за...

ТОП-25 цікавих фактів про кулінарію

Факт №1 – в Японії один із найпопулярніших десертів – це кленове листя у фритюрі, витримане в бочках з...

Стравою 2023 року стануть хліб та макарони зі знежирених домашніх цвіркунів

Держави-члени Європейського Союзу дали “зелене світло” проекту імплементаційних постанов від Євркомісії, спрямованих на дозвіл комерціалізації заморожених і ліофілізованих сумішей...

Виробники морозива, майонезу та олії з вишневих кісточок отримали по 400 тис. грн. Як це зробити?

Розмір кожного гранту – 10 000 євро або приблизно 400 000 грн Грантова програма від EU4Business спрямована на підтримку малих...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Стартап “вирощує” веганське карпаччо на відходах з кафетеріїв

Заснована у 2011 році Ян Віллемом Босманом Янсеном, компанія...

Виробник лабораторних морепродуктів відкрив перший у Сінгапурі міні-завод

Виробництво, що базується в Сінгапурі, є першим у своєму...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний...

Британці «смажать» пончики під пучком пари — без жиру та консервантів

Ентоні Флетчер, засновник стартапу, у співпраці з британськими вченими...

Вибір редактора
В продовження теми