Винахідник лабораторного м’яса спрогнозував, чи зникне традиційне тваринництво через 20 років

Індустрія культивованого м’яса досягла значного прогресу. Хоча не варто думати, що тваринництво зникне через 10 або 20 років.

Скоріше, ці два напрямки існуватимуть поруч, вважає Дідьє Тубіа, засновник та генеральний директор Aleph Farms – піонера на ринку лабораторного м’яса.

“Коли ми починали, культивоване м’ясо було цілком теоретичним. Це звучало як наукова фантастика”, – говорить він.

Дідьє Тубіа, засновник та генеральний директор Aleph Farms

Зараз у просторі культивованого м’яса чотири-п’ять лідерів, включно з Aleph Farms, які уже розробили масштабовані процеси, виконали велику роботу зі зниження витрат і вже побудували об’єкти, де вони можуть вирощувати м’ясо на комерційному рівні та відповідати всім нормативним вимогам. 

“Дивлячись на 5 років назад, ми можемо оцінити досягнутий прогрес як феноменальний”, – вважає Тубіа

Наступними важливими задачами він називає масштабування виробництва та доведення продукту до очікувань споживачів. Адже компанії-виробники пропонують, приміром, не точну копію існуючої яловичини, а абсолютно новий продукт у цій категорії.

Сфера культивування м’яса не має на меті повністю знищити тваринництво, скоріше пропонує інноваційний технологічний процес, який зменшить обсяги забою тварин. 

Тварини відіграють важливу роль у відновленні ґрунтів і в органічному землеробстві, і часто асоціюються в сільській місцевості чи на Глобальному Півдні з соціальною та економічною цінністю. Приміром, в Африці на дрібних фермах корови відіграють важливу соціальну та економічну роль для багатьох сімей. Це потрібно поважати, говорить засновник Aleph Farms. 

“Я вважаю, що культивоване м’ясо на комерційному ринку має бути додатковим сегментом і стимулювати перехід до менших затрат праці, менших витрат ресурсів і кращого управління. Під цим кутом зору культивоване м’ясо не обов’язково несе загрозу традиційному виробництву, а радше пропонує додатковий вибір їжі”, – підсумував він.

Нагадаємо, раніше Aleph Farms залучила $105 млн інвестицій на створення лабораторних стейків.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Антилопи з біореакторів врятують від голоду населення Африки

«Південна Африка страждає від недоїдання. Діти відстають у рості та голодують. Багато людей страждає від виснаження, недобору ваги та...

МХП представила власні кулінарні рішення на міжнародній виставці SIAL 2024

Компанія фокусується на продуктах з доданою цінністю — підготовлених до приготування та готових до споживання — як для кінцевого...

Інвестори дали $1,6 млн на клітинних лобстерів. Це – чисте м’ясо, тільки без панцира

Серед інвесторів Cultured Decadence — Bluestein Ventures, Joyance Partners, Revolution’s Rise of Rest Seed Fund, gener8tor, GlassWall Syndicate, Bascom...

Українці створили італійський делікатес із рідкісної угорської пухової свині

В оригіналі, ндуя – ферментована в природній оболонці намазанка із сала, м’яса та перцю.У ндую додають від 30 до...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Чорнила каракатиці та закваска – українці печуть хліб, що ніколи не пліснявіє

Пекарня «Жицень» – це сімейна справа всього життя двох...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія...

Виробники синабонів із сиром брі відкривають власне кафе. Замовлення зросли в 10 разів

Заклад буде розташований на вулиці Гоголівській, там же знаходиться...

Компанія «АВК» вивела на ринок власну розробку рослинного м’яса

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook Володимир...

3000 років тому європейці варили сир з пліснявою — докази знайшли у туалеті

Тобто майже три тисячоліття тому робітники соляної шахти в...

Вибір редактора
В продовження теми