Солому із рисових плантацій перетворили на міцну упаковку для гарячої їжі

Tipa, ізраїльський виробник біорозкладаної упаковки, створив нове пакування для Великобританії, Європи, США та Австралії.

Це – екологічно чисті компостовані лотки. Вони виготовлені з відновлюваних матеріалів – відходів рисових плантацій, зокрема, соломи.

Упаковку можна утилізувати разом із паперовими відходами або в домашньому компостері

Оскільки в Уельсі, Англії та Шотландії нещодавно заборонили використання полістирольних контейнерів для виносу їжі, можна сказати, що Tipa презентувала достойну заміну. Лотки із рисової соломи придатні для різних продуктів – від фруктів та овочів до випічки та гарячої їжі. 

У Великій Британії щороку викидається 100 млрд пластикових упаковок, а заборона на винос пластику підвищила попит на стійкі альтернативи, змушуючи підприємства шукати життєздатні варіанти

Разом з тим, переробка рисової соломи на новий продукт відкидає необхідність її спалювання, що часто проводять на плантаціях, щоб прибрати їх від залишків попереднього урожаю, додає Дафна Ніссенбаум, генеральний директор і співзасновник Tipa.

Лотки із рисової соломи міцні, придатні для різних застосувань, і виглядають органічно та натурально.

До того ж їх виробництво дає фермерам дохід від сільськогосподарських відходів, стимулюючи економіку в громадах, які цього дуже потребують.

Нагадаємо, раніше компанія Ecovative відкрила доступ до свого патенту на використання інноваційного матеріалу на основі міцелію для упаковки або створення нових продуктів.

Джерела: Tipa, Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Coca-Cola випустила «розумну воду», дистильовану парою — з женьшенем та кульбабою

З моменту заснування у 1996 році бренд Smartwater спочатку зосереджувався на дистильованій воді без запаху з додаванням електролітів. Згодом розширився...

Молочага — з гриба-паразита створили новий вид рослинного молока, яке захищає від стресу

Черговим фісташковим чи ячмінним «молоком» уже нікого не здивуєш, тому стартапи йдуть далі. Як, приміром, Blume, який розраховує активізувати...

Виробник лабораторного лосося відкриє завод потужністю 90 тонн на рік

Новітні потужності, розміщені в Сан-Франциско будуть включати в себе не лише виробничий цех, а й приміщення для дегустацій та...

Кульки, загорнуті у водорості — тепер так виглядає інноваційна кава

Про це на своєму LinkedIn прозвітувався генеральний директор CoffeeB Френк Вайльд.Рік тому його компанія запустила продажі унікальної розробки, на...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Вчені розробили чай та каву з пробіотиками. Напої вживають після бродіння

Вчені Національного університету Сінгапуру розробили чай та каву з...

New Food Summit 2023 — перша подія про їжу майбутнього

Як змінюється та куди рухається глобальний Food-ринок і...

Nestlé та ще 5 світових брендів роблять альтернативну рибу своїм флагманом

Сьогодні на ринок вийшли щонайменше 6 стартапів з усього...

Веганська баранина потрапила в мішленівські ресторани та кращі стейк-хауси Європи

Розроблені харчовою технологічною компанією Redefine Meat, рослинні стейки подають...

Стартап зібрав із молекул смак пива. На черзі – їжа та парфуми

На вдосконалення технології компанія вже отримала $7,5 млн інвестицій Інновація...

Вибір редактора
В продовження теми