Солому із рисових плантацій перетворили на міцну упаковку для гарячої їжі

Tipa, ізраїльський виробник біорозкладаної упаковки, створив нове пакування для Великобританії, Європи, США та Австралії.

Це – екологічно чисті компостовані лотки. Вони виготовлені з відновлюваних матеріалів – відходів рисових плантацій, зокрема, соломи.

Упаковку можна утилізувати разом із паперовими відходами або в домашньому компостері

Оскільки в Уельсі, Англії та Шотландії нещодавно заборонили використання полістирольних контейнерів для виносу їжі, можна сказати, що Tipa презентувала достойну заміну. Лотки із рисової соломи придатні для різних продуктів – від фруктів та овочів до випічки та гарячої їжі. 

У Великій Британії щороку викидається 100 млрд пластикових упаковок, а заборона на винос пластику підвищила попит на стійкі альтернативи, змушуючи підприємства шукати життєздатні варіанти

Разом з тим, переробка рисової соломи на новий продукт відкидає необхідність її спалювання, що часто проводять на плантаціях, щоб прибрати їх від залишків попереднього урожаю, додає Дафна Ніссенбаум, генеральний директор і співзасновник Tipa.

Лотки із рисової соломи міцні, придатні для різних застосувань, і виглядають органічно та натурально.

До того ж їх виробництво дає фермерам дохід від сільськогосподарських відходів, стимулюючи економіку в громадах, які цього дуже потребують.

Нагадаємо, раніше компанія Ecovative відкрила доступ до свого патенту на використання інноваційного матеріалу на основі міцелію для упаковки або створення нових продуктів.

Джерела: Tipa, Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ковбаса, що знімає стрес — британці розробили інноваційну їжу за стандартами Michelin

У асортименті Veganly Deli — делікатеси з високим вмістом білка та безмолочні сири, виготовлені за стандартами якості Мішлен Таким чином...

Інноваційний стартап створив аналог м’ясного соку з червоних мікроводоростей

Стартап Yemoja, що займається розробкою морських інгредієнтів, розробив продукт, що імітує червоний сік м’яса, надаючи соковитості рослинним стейкам.Yemoja встановив,...

IKEA створила чорну ікру із водоростей

Ікринки Sjörapport є дійсно веганськими, але виглядають і смакують, як справжня чорна ікра.На веб-сайті IKEA ікра представлена у 85-грамовому...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Шоколад із грибами замість цукру ввійшов у десятку найкращих снеків

Для цього Macalat додав у шоколадні плитки особливий інгредієнт...

Штучний інтелект Snapchat сканує їжу в холодильнику та радить, що приготувати на обід

Додаток Food Scan уже доступний користувачам на території США,...

Шеф-кухар Юрій Ковриженко про кулінарну дипломатію: котлету Скоропадського та хот-дог для короля Георга

Розкажіть, будь ласка, що таке кулінарна дипломатія?Це частина культурної...

Сироварня на Прикарпатті коптить гуцульський будз та ліпить коників

Засновники бренду — Юлія та Василь Тирсіники — з...

Вибір редактора
В продовження теми