Солому із рисових плантацій перетворили на міцну упаковку для гарячої їжі

Tipa, ізраїльський виробник біорозкладаної упаковки, створив нове пакування для Великобританії, Європи, США та Австралії.

Це – екологічно чисті компостовані лотки. Вони виготовлені з відновлюваних матеріалів – відходів рисових плантацій, зокрема, соломи.

Упаковку можна утилізувати разом із паперовими відходами або в домашньому компостері

Оскільки в Уельсі, Англії та Шотландії нещодавно заборонили використання полістирольних контейнерів для виносу їжі, можна сказати, що Tipa презентувала достойну заміну. Лотки із рисової соломи придатні для різних продуктів – від фруктів та овочів до випічки та гарячої їжі. 

У Великій Британії щороку викидається 100 млрд пластикових упаковок, а заборона на винос пластику підвищила попит на стійкі альтернативи, змушуючи підприємства шукати життєздатні варіанти

Разом з тим, переробка рисової соломи на новий продукт відкидає необхідність її спалювання, що часто проводять на плантаціях, щоб прибрати їх від залишків попереднього урожаю, додає Дафна Ніссенбаум, генеральний директор і співзасновник Tipa.

Лотки із рисової соломи міцні, придатні для різних застосувань, і виглядають органічно та натурально.

До того ж їх виробництво дає фермерам дохід від сільськогосподарських відходів, стимулюючи економіку в громадах, які цього дуже потребують.

Нагадаємо, раніше компанія Ecovative відкрила доступ до свого патенту на використання інноваційного матеріалу на основі міцелію для упаковки або створення нових продуктів.

Джерела: Tipa, Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Білл Гейтс інвестує у стартап, що створює грудне людське молоко в лабораторії

Стартап з Північної Кароліни отримав фінансування від вже існуючого інвестора Breakthrough Energy Ventures, стійкої компанії VC, заснованої Біллом Гейтсом,...

Рейтинг зернових: найкращі варіанти для поліпшення травлення

Щодня ми вживаємо різноманітні продукти, кожен з яких має свій вплив на наш організм. Окрім білків, жирів та вуглеводів...

Грибний бекон. Atlast Food отримала $40 млн на м’ясо з міцелію

Фінансування очолили Viking Global Investors. Окрім того, у інвестиційному раунді взяли участь 40 North, AiiM Partners, Senator Investment Group,...

Їжа для усіх. Алергік створив снеки, які не містять жодного алергену

Замість цього лінійка харчових батончиків Blake’s Seed Based має у складі насіння, нут, листкову лободу та хрусткий рис. Ароматизаторами...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

На виробництво сухпайків, печива та масла можна отримати 400 тис. грн гранту

У межах проєкту українські виробники зможуть отримати грант до...

Baileys для веганів — на ринку з’явилися рослинні лікери

Oat Nog Liqueur (14% ABV) виготовлений із вівсяного молока...

Кавові шкірки зупинять старіння — нова розробка вчених

«Ми вирощуємо рослинні клітини та їх частини в біореакторах»,...

Danone поїть українців інноваційним молоком із вівса, кукурудзи та лісових горіхів

Українські споживачі уже можуть знайти широкий асортимент напоїв і...

Виробник грудного молока створив за гроші Coca-Cola перший у світі клітинний йогурт

Цього разу Wilk представила перший у світі йогурт, виготовлений...

Вибір редактора
В продовження теми