Першій компанії у світі дозволили вирощувати лабораторне м’ясо для домашніх тварин

Чеський стартап Bene Meat Technologies отримав перший регуляторний дозвіл ЄС на використання культивованого м’яса в кормах для домашніх тварин.

Це стало новою віхою в зростаючому секторі культивованих кормів для домашніх тварин, де розвиваються нові технології, з’являються нові бренди та нові стратегії просування.

Стартап Bene Meat Technologies був заснований у 2020 році, щоб виробляти культивоване м’ясо для споживання людиною, але наразі зосередився на кормах для домашніх тварин, постачаючи культивоване м’ясо як сировину світовим виробникам кормів. 

З 2021 року компанія розробляє власні фактори росту без FBS (фетальної бичачої сироватки), і тепер планує збільшити виробництво, щоб виготовляти кілька тонн клітинного м’яса щодня до середини 2024 року.

«Завдяки отриманій сертифікації ніщо не заважає нам робити подальші кроки», – сказав Томаш Кубеш, керівник стратегічних проєктів Bene Meat. 

Він додає, що стартап веде переговори з виробниками кормів, щоб запустити свій продукт на промислові рейки. 

Bene Meat є першою компанією у світі, «яка отримала офіційний дозвіл на виробництво та продаж культивованого м’яса для кішок і собак».

Перше культивоване м’ясо для тварин з’явиться на початку 2024 року

Масштабне виробництво дозволить Bene Meat культивувати м’ясо за ціною, яка буде комерційно життєздатною у сегменті кормів для домашніх тварин преміум- та суперпреміум класу.

До речі, стартап виходить на ринок, де визнання кормів для тварин з культивованого м’яса дуже позитивно сприймається їх власниками. Чеське опитування, проведене NMS Market Research, показало, що 48% громадян віддають перевагу вирощеному м’ясу в кормах для домашніх тварин з міркувань здоров’я та безпеки, а 27% назвали етичні та екологічні чинники причиною можливої покупки вирощеного м’яса для своїх пухнастих друзів.

Нагадаємо, раніше канадська альт-протеїнова платформа Cult Food Science випустила веганські ласощі для котів, які запобігають раку.

Джерела: Reuters, The Green Queen, Bene Meat Technologies

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Маркування харчових продуктів — що це таке, і чому це важливо?

У нещодавніх змінах в постановах цього документу було зазначено, що різні маркування харчових продуктів мають бути сфокусовані на забезпеченні...

Юкрейніан «Табаско». Гастрономічний стартапер з Закарпаття виготовляє чилі з чорнобривцями

Засновник гастрономічного стартапу Михайло Штефаньо розповідає, що ідея виникла зі спроби розвивати зелений туризм та дати відвідувачам щось унікальне...

Ізраїльський стартап виготовлятиме з рожкового дерева надпоживний замінник шоколаду

Очікується, що плід рожкового дерева вийде на ринок позиціонуючись як «здорова заміна шоколаду» Рожкове дерево, має значну стійкість до посухи,...

Львів’яни створили унікальний сухий борщ та богач. 24 тисячі порцій відправили військовим

4000 пакетів сухих наборів – це 24 000 порцій або 14 000 літрів готової страви Серед наборів – борщі, горохові...

Український бренд Jaffa випустив Ice Coffee — натуральну холодну каву

Продукт створено для сучасних споживачів, які цінують якість, натуральність, зручність і естетику. Це відповідь на глобальний тренд кави «to...

Alviva Group збільшує експорт кондитерської продукції

Продуктові лінійки мусово-йогуртових тортів та еклерів бренду Tarta розроблені з урахуванням потреб міжнародного ринку та відповідають останнім трендам у...

Mars контролюватиме походження морепродуктів у кормах

Компанія Mars стала першою у світі серед виробників кормів для домашніх тварин, яка офіційно зобов’язалася дотримуватися стандартів Глобального діалогу...

Nestlé використовує відходи какао-бобів для збільшення виробництва шоколаду

Швейцарська компанія Nestlé оголосила про впровадження інноваційної технології переробки какао-плодів, яка дозволяє використовувати до 30% частин, що раніше йшли...

Може вас зацікавити

Стартап створив замінник м’яса із відходів виноробства та адаптогенних грибів

Рослинна котлета готується з італійської трюфельної олії та тріо...

Німці навчилися робити вино із листя. Воно дієтичне та без алкоголю

Для створення безалкогольного вина дослідники використовують листя нових сортів...

Лідери ринку створили глазуровані пончики для нарощування м’язів

Популярна мережа Dunkin' Donuts у співпраці з Bellring Brands,...

Лабораторне м’ясо із Південної Кореї можна буде вирощувати без тваринної сироватки та втричі швидше

Компанія CellMEAT створила середовище для культивування клітин без застосування...

Вибір редактора
В продовження теми