Стартап отримав 3 млн євро на створення грудного молока з клітин молочних залоз

Французький стартап Nūmi, який виробляє грудне молоко з культивованих клітин молочних залоз, залучив 3 млн євро, щоб розширити свої дослідження та залучити нових учених.

Спочатку Nūmi планує подати заявку на дозвіл регулювальних органів у США, а потім у Європі та Азії.

Компанія виробляє культивоване грудне молоко, використовуючи культури клітин молочної залози, у процесі, який «суворо імітує процес, яке відбувається в організмах жінок». Стартап відтворює оптимальне середовище для розвитку молочних залоз і живить їх необхідними поживними речовинами для виробництва грудного молока для немовлят.

«Ми є пристрасними прихильниками трансформаційних інновацій, які поєднують здоров’я з виробництвом харчових продуктів», — сказав Алексіс Хоссу, засновник і керівний партнер HCVC, яка стала співінвестором стартапу.

Пезе-Хайдсік, головний технічний директор Nūmi, зі свого боку додав, що інвестиції дозволять стартапу найняти найкращих талантів для свого амбітного проєкту. 

Nūmi стверджує, що нинішні замінники грудного молока – переважно на основі коров’ячого молока – не володіють «харчовими властивостями для зростання немовлят». Крім того, багато дітей не переносять білки, які містяться в молочних продуктах, що ще більше ускладнює ситуацію. 

Натомість унікальний склад грудного молока означає, що воно може підвищити імунітет, регулювати метаболізм і сприяти розвитку мозку.

Згідно з попередніми дослідженнями, близько 70% матерів відчували труднощі з грудним вигодовуванням (переважно протягом першого місяця), такі як «тріщини сосків, відчуття недостатньої кількості молока, біль і втома». Багато жінок вирішують не годувати грудьми, або не можуть цього зробити з фізіологічних причин. Nūmi сподівається задовольнити всіх цих матерів інноваційним рішенням, «найближчим» до людського грудного молока.

Нагадаємо, раніше штучний інтелект винайшов харчову добавку, яка діє як грудне молоко.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційний стартап задля екології хоче замінити молоко від мільйонів корів на лабораторне

Молоко та його переробка — великий бізнес у Новій Зеландії. Країна є найбільшим у світі експортером молочної продукції та...

Зірка популярного серіалу з Netflix створив веганську заміну не менш популярній Nutella

Новий бренд, що отримав назву TBH, утворився після двох років співпраці між Шнаппом і венчурною студією Umana.Веганська горіхова паста...

Іспанський стартап створив сирого тунця для суші з томатів та водоростей

Флагманський продукт Tunato виготовляється з томатів, оливкової олії, соєвого соусу та екстракту водоростей і призначений для відтворення сирих шматків...

Веганські яйця, розроблені штучним інтелектом, виходять у супермаркети

Це допоможе вивести інноваційний замінник яєць у місцеві супермаркети та відкрити більше офлайн-каналів для просування продуктів бренду, основним із...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Виробництво цього горіха росте в геометричній прогресії. Ринок чекають нові суперпродукти

Згідно галузевого прогнозу, попит на горіхи макадамії зросте з...

Виробник морозива додав у рецептуру гречку. Це екологічно і поживно

Гречка не тільки підвищує харчову цінність морозива, але й...

Їжа для усіх. Алергік створив снеки, які не містять жодного алергену

Замість цього лінійка харчових батончиків Blake’s Seed Based має...

Хліб з поживністю м’яса: пекарі експериментують з інноваційним борошном

Основною метою співпраці є використання високопротеїнового борошна на основі...

Вибір редактора
В продовження теми