Стартап отримав 3 млн євро на створення грудного молока з клітин молочних залоз

Французький стартап Nūmi, який виробляє грудне молоко з культивованих клітин молочних залоз, залучив 3 млн євро, щоб розширити свої дослідження та залучити нових учених.

Спочатку Nūmi планує подати заявку на дозвіл регулювальних органів у США, а потім у Європі та Азії.

Компанія виробляє культивоване грудне молоко, використовуючи культури клітин молочної залози, у процесі, який «суворо імітує процес, яке відбувається в організмах жінок». Стартап відтворює оптимальне середовище для розвитку молочних залоз і живить їх необхідними поживними речовинами для виробництва грудного молока для немовлят.

«Ми є пристрасними прихильниками трансформаційних інновацій, які поєднують здоров’я з виробництвом харчових продуктів», — сказав Алексіс Хоссу, засновник і керівний партнер HCVC, яка стала співінвестором стартапу.

Пезе-Хайдсік, головний технічний директор Nūmi, зі свого боку додав, що інвестиції дозволять стартапу найняти найкращих талантів для свого амбітного проєкту. 

Nūmi стверджує, що нинішні замінники грудного молока – переважно на основі коров’ячого молока – не володіють «харчовими властивостями для зростання немовлят». Крім того, багато дітей не переносять білки, які містяться в молочних продуктах, що ще більше ускладнює ситуацію. 

Натомість унікальний склад грудного молока означає, що воно може підвищити імунітет, регулювати метаболізм і сприяти розвитку мозку.

Згідно з попередніми дослідженнями, близько 70% матерів відчували труднощі з грудним вигодовуванням (переважно протягом першого місяця), такі як «тріщини сосків, відчуття недостатньої кількості молока, біль і втома». Багато жінок вирішують не годувати грудьми, або не можуть цього зробити з фізіологічних причин. Nūmi сподівається задовольнити всіх цих матерів інноваційним рішенням, «найближчим» до людського грудного молока.

Нагадаємо, раніше штучний інтелект винайшов харчову добавку, яка діє як грудне молоко.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вірусний апокаліпсис зумовив шалений ріст ринку альтернативного молока та м’яса

Про це йдеться у свіжому звіті, опублікованому провідною компанією з дослідження ринку Global Industry Analysts. На тлі кризи Covid-19 світовий...

У супермаркетах з’являться рослинні стегенця зі шкірою з морських водоростей

Гіперреалістичні рослинні стегенця поєднують три запатентовані технології, які дозволяють відтворити складну тривимірну структуру м’яса. У їх складі – соєвий протеїн...

Бразильські вчені розробили спеціальний гель для масового 3D-друку хлібних продуктів. На черзі м’ясо та овочі

Вчені із Університету Сан-Паоло разом зі своїми колегами із Франції винайшли спеціальні гідрогелі, з яких тепер можна буде «друкувати»...

Українські підприємці варять під Львовом чорний камамбер та сир з білою пліснявою і ялівцем

Співзасновник сироварні – Ігор Рева, за професією стоматолог. Його дружина Соломія Братах – піаністка.Вони розповідають, що назвали сироварню на...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Золото льону: як український виробник інноваційних снеків виріс попри карантин

Пандемія — не кращий час для експериментів? Ймовірно. Але...

Попереджає рак та діабет: ринковий гігант заробить більше мільярда на інноваційній рослинній їжі

Одна з найбільших у світі харчових компаній опирається на...

Вчені пропонують замінити коров’яче молоко бамбуком: що у ньому особливого

Згідно з недавнім дослідженням Китайського національного дослідницького центру бамбука,...

Бокал для робота. Пошуком підробленного вина займеться штучний інтелект

Інноваційне рішення базується на основі двох різних технологій. Перша...

Веганський стартап легендарного рок-музиканта купує ринковий гігант

Бренд займається виробництвом замінника молока на основі трав та...

Вибір редактора
В продовження теми