Виробники їжі загортатимуть продукти в упаковку з міцелію та конопель

Компанія Ecovative відкрила доступ до свого патенту для всіх компаній і окремих осіб у Європі, які хочуть використовувати її інноваційний матеріал на основі міцелію, для упаковки або створення нових продуктів.

Запатентований компанією відновлюваний матеріал під назвою MycoComposite виготовляється з міцелію (корені грибів), та деяких сільськогосподарських відходів, що інакше пішли б на звалище. Переважно міцелій змішують з подрібненими  рослинними волокнами такими як кенаф, стебла конопель тощо.

Міцелій — це міцний, водостійкий матеріал, який також здатний повертатися в ґрунт у вигляді поживних речовин

Цей матеріал використовується в ряді галузей промисловості – від упаковки до ізоляції будівель. Крім того, міцелій дозволяє виготовляти продукти, які не є токсичними та не містять шкідливих хімікатів, на відміну від багатьох пластмас.

Тепер MycoComposite стане частиною Європейської відкритої патентної програми, яка спрямована на сприяння інноваціям у продуктах без пластику та поширенню таких розробок.

«Мета Ecovative завжди полягала в тому, щоб забезпечити «кирками та лопатами» нове покоління підприємств, які реалізують потенціал технології міцелію», – сказав Ебен Баєр, співзасновник і генеральний директор Ecovative. 

За його словами, зростання попиту на екологічно чисті продукти та процеси створює величезні нові можливості не для того, щоб заново винаходити колесо, а для того, щоб змінити те, з чого воно складається.

Нагадаємо, раніше була створена упаковка з бамбуку та соломи, яка розкладається за 84 дні й повністю замінює пластик.

Джерела: Ecovative, BusinessWire

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вчені пропонують виготовляти рослинне м’ясо з арахісової шкаралупи

Це відкриття має потенціал змінити підходи до управління харчовими відходами та водночас сприяти підвищенню продовольчої безпеки, поліпшенню здоров'я людей...

Borys Shestopalov, HD Group, GFS Shareholder, On National Accelerator to Make Ukraine a Major Player in Global Food Market

Boris Shestopalov is a foodtech evangelist. He represents the generation of business people who create new meanings in seemingly...

М’ясо в маси. Виробник першого у світі клітинного гамбургера зібрав інвестиції на промислове виробництво

Mosa Meat заявила про себе у 2013 році, запропонувавши альтернативу традиційному вирощуванню м’яса. Тоді собівартість виробництва гамбургера з м’ясом...

Їстівні ложки зі смаком ванілі на півмільйона доларів — стартап шокував ринок

Засновник компанії Дінеш Тадепаллі придумав їстівні столові прибори, коли пригощав своїх дітей морозивом. Тепер його улюблена ложка для їжі...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Американці випустили продукт з коноплі, що прибирає 15 см з талії за три місяці

Зі слів продавця, інноваційний продукт підкріплений «першим у своєму...

Рослинні кальмари із «диявольського язика» стануть їжею майбутнього

Новий асортимент складається з тунця, лосося та кальмара та...

Колишній науковець з Херсонщини варить кавунове варення та чавить олію з його насіння

Пекмез, або так званий «кавуновий мед», — це густа...

Початок тунця. Рослинний тунець з’явиться на ринку з наступного року

Тунець буде продаватися через канали продовольчого обслуговування з початку...

Швейцарський шоколадний гігант створить веганські плитки з вівсяного молока

Запуск планується одночасно з початком місячного заходу, який пропонує...

Вибір редактора
В продовження теми