Виробники їжі загортатимуть продукти в упаковку з міцелію та конопель

Компанія Ecovative відкрила доступ до свого патенту для всіх компаній і окремих осіб у Європі, які хочуть використовувати її інноваційний матеріал на основі міцелію, для упаковки або створення нових продуктів.

Запатентований компанією відновлюваний матеріал під назвою MycoComposite виготовляється з міцелію (корені грибів), та деяких сільськогосподарських відходів, що інакше пішли б на звалище. Переважно міцелій змішують з подрібненими  рослинними волокнами такими як кенаф, стебла конопель тощо.

Міцелій — це міцний, водостійкий матеріал, який також здатний повертатися в ґрунт у вигляді поживних речовин

Цей матеріал використовується в ряді галузей промисловості – від упаковки до ізоляції будівель. Крім того, міцелій дозволяє виготовляти продукти, які не є токсичними та не містять шкідливих хімікатів, на відміну від багатьох пластмас.

Тепер MycoComposite стане частиною Європейської відкритої патентної програми, яка спрямована на сприяння інноваціям у продуктах без пластику та поширенню таких розробок.

«Мета Ecovative завжди полягала в тому, щоб забезпечити «кирками та лопатами» нове покоління підприємств, які реалізують потенціал технології міцелію», – сказав Ебен Баєр, співзасновник і генеральний директор Ecovative. 

За його словами, зростання попиту на екологічно чисті продукти та процеси створює величезні нові можливості не для того, щоб заново винаходити колесо, а для того, щоб змінити те, з чого воно складається.

Нагадаємо, раніше була створена упаковка з бамбуку та соломи, яка розкладається за 84 дні й повністю замінює пластик.

Джерела: Ecovative, BusinessWire

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Штучне морозиво опиниться поза законом: за порушення штрафуватимуть на 10000 євро

Морозиво, або як його там називають джелато, стало одним із гастрономічних символів Італії. Тому уряд серйозно налаштований проти крамничок,...

На найбільший конкурс у світі Україна повезе витримані сири з кавою та трюфелем

Цього року конкурс проходитиме 27-28 жовтня у м. Тронгейм (Норвегія).  Українські сировари братимуть участь у WCA другий рік поспіль У 2022-му...

«Протягом 10 років альтернативне м’ясо стане повноцінною галуззю» — топменеджер Cargill

“Глобальне споживання білка продовжуватиме зростати. Щоб задовольнити цей попит, знадобляться тварини, рослини, ферментація, культивовані інгредієнти, гібриди та нові інноваційні...

Без скарг та вихідних: розробник роботів з доставки їжі залучив $17 млн

Роботи Starship Technologies вже здійснили 1 млн доставок у кампуси Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі і Бріджуотерского державного університету (Массачусетс).Компанія,...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ «Моршинська», «Миргородська» та інших відомих брендів напоїв, підбила підсумки 2024...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Може вас зацікавити

Ізраїльтяни створили закуски з ультразвуком замість цукру

У печиві або батончиках мюслі для поєднання різних натуральних...

Штучний інтелект подовжив термін зберігання свіжих салатів на третину

«Techno Fresh Hadano — це перша фабрика з переробки...

Фінські вчені створили яєчний білок з грибів, якими залатують тріщини в бетоні

Фінський Центр технологічних досліджень VTT спільно з вченими Future...

На Київщині виготовляють старовинний шумерський напій з меду та ягід

Сікера – алкогольний напій, створений на базі меду та...

Швейцарські вчені виростили лабораторний шоколад у біореакторі

Вчені Цюріхського університету прикладних наук (ZHAW) створили шоколад, вирощений...

Вибір редактора
В продовження теми