Українська кондитерська створює цукерки у вигляді арматури та протитанкових їжаків

Мережа кондитерських Honey, яка почалась у 2014 з одного маленького закладу у форматі кафе-кондитерської на Подолі, випускає унікальні солодощі та десерти.

“War times, war desserts або які часи, такі і їжаки”, – говорить виробник, презентуючи протитривожні цукерки у вигляді їжаків – з карамельного шоколаду, мигдалевого праліне, арахісової пасти та карамеллю всередині.

За 9 років Honey виросла до мережі кондитерських, з флагманським бутіком у Києві біля Золотих Воріт, та лінійки авторських продуктів під власним брендом, які доступні у широкому ритейлі в Україні.

Окрім “протитанкових їжаків” Honey створює десерти у вигляді арматури. 

У десерті — чорносливовий мус, печене яблуко, паста чорносливу, оболонка з чорного шоколаду та бісквіт з волоським горіхом.

Перші 3 дні після запуску нового десерту 100% коштів від продажу відправляла ЗСУ на танки.

Ще один унікальний десерт воєнного часу – півники, які повторюють керамічну статуетку Васильківської майолікової фабрики, що вціліла на кухонній полиці після того, як російська ракета влучила в житлову будівлю у Бородянці.

“Символ майстерності українських ремісників став символом української незламності. Півник, який встояв”, – говорять в Honey. 

Кондитерська створила шоколадну форму півника та зібрала в ній автентичні смаки зі всієї України. 50 грн з продажу кожної коробки цукерок вони зараз відраховують на відновлення трофейної техніки спільно з Фондом Притули.

Ще серед унікальних десертів – “вишиті” етноторти, які зображують орнамент Дерево Життя як єдність минулого, теперішнього і майбутнього.

Нагадаємо, раніше британський стартап створив макарони та цукерки із відходів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Зі святих для єгиптян бобів створили протеїн для рослинного молока, фети та яєць

Нещодавно Green Boy дебютувала з функціональним веганським інгредієнтом —рослинно-молочним протеїном, розробленим спеціально для виробників молочних продуктів на рослинній основі.До...

Питна формула. Херсонська компанія робить амарантові вершки за технологією гідроудару

Тетяна Осипенко, керівник компанії, розповіла newfood.ua: на ці лінійки дали позитивні висновки Міністерство охорони здоров’я та науково-дослідні установи Національної...

Сінгапурські вчені друкують їжу із цвіркунів та моркви

Старіння населення призведе до зростання попиту на продукти, багаті білком. Потужним джерелом білку можуть стати комахи та водорості.Виробництво цих...

Штучний інтелект розробив іноваційну газовану воду для ринку Швейцарії

Компанія Vivi Kola (створена у 1938 році) заявила, що завдяки інструментам штучного інтелекту, їй вдалося розробити рецепт нового веганського...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Данина Danonу. Гігант придбав компанію, яка започаткувала рух у сфері рослинної їжі

У рамках угоди молочний гігант став власником 100% акцій...

Інвестор шукає 10 стартапів для запуску молочного лабораторного інкубатора

Pascual Innoventures має на меті стати інвестором на початковій...

Датський виробник інгредієнтів створив нову культуру, яка підвищує солодкість молочних продуктів без цукру

«Діапазон Sweety є культурою термофільного стрептокока і лактобактерій, які...

Стартап смажить популярні снеки із черв`яків та продає на вулицях

Харчова цінність інноваційних продуктів перевершує звичну м’ясну чи рослинну...

Протеїнові коктейлі з картоплі можуть замінити молочний білок

Дослідники Центру нутрицевтиків Вестмінстерського університету дійшли висновку, що білкові...

Вибір редактора
В продовження теми