Молодь переходить з енергетиків на розслабляючі напої з каннабісом та ромашкою. Дослідження

Після пандемії COVID-19 у світі спостерігається значне зростання попиту на функціональні напої, які сприяють розслабленню і гарному самопочуттю.

Замість банки умовного “red bull” споживачі шукають кардинально інше, говорить Джонні Форсайт, директор Mintel, глобального агентства з дослідження ринків. Особливо це стосується молодих людей.

Інгредієнти зі значним потенціалом у цій категорії включають ромашку, гамма-аміномасляну кислоту, магній, мелатонін, мелісу, канабідіол і L-теанін. Однак Форсайт наголошує на необхідності досліджень, щоб встановити чітку та помітну користь для від споживання подібних складників. 

При цьому, на його думку, для успіху нової категорії розслабляючих напоїв потрібна значна наукова освіта споживачів.

Пояснення зміни попиту та переходу від енергетиків до розслабляючих напоїв лежить у довгостроковій площині. Після економічного буму 80-х років енергія стала пріоритетом для споживачів. Зараз вони виснажені від перебування роками у стресі та на високому рівні енергії, і прагнуть знайти розслаблення.

«По суті, втома стала чимось на зразок символу статусу. Але зараз маятник повертається в інший бік. Покоління Z більше налаштовано на психічне здоров’я», – ділиться директор Mintel.

Це – теж саме, що перехід на 4-денний робочий тиждень, який робить людей щасливішими

Форсайт прогнозує, що виявлення високоефективного інгредієнта з перевіреним ефектом релаксації разом з інвестиціями від великого та надійного бренду дозволить цій категорії стати основним сегментом зростання.

«Споживачам потрібен новий героїчний бренд, як-от Red Bull, та новий героїчний інгредієнт, яким раніше став кофеїн», — стверджує він.

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що харчові гіганти та стартапи створюють їжу для сну, в тому числі, пластівці, каші та напої.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Чай та кава майбутнього: допомагає мислити та береже від депресії

Brainjava — це колекція високоякісної збагаченої кави та чаю, які збуджують та концентрують мозок завдяки включенню в щоденний раціон...

Японці розробили спосіб як адаптували гранолу до мікробіому споживача. Тест можна зробити вдома.

Рецептура проста — багаторазове запікання цілих злаків та їх подрібнення. Вже у наші часи — приблизно у 1960-ті роки...

Аграрний гігант, зірки Болівуду та найбільший у світі виробник котлет взялися перевинайти м’ясо

Такі результати дослідження, оприлюдненого компанією ADM у свіжому звіті щодо тенденцій, які формуватимуть ринок альтернативного білку у 2022 році. Загалом...

Найбільше агентство з сертифікації кошерності визнало лабораторне м’ясо

Це стало першою та ключовою точкою дотику релігійних дієтичних стандартів і передових харчових технологій у промисловості культивованого м’яса. Успішне отримання...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Гастрономічний рекорд: у «Сільпо» спекли рекордний в Україні круасан

Рекордсмена створювали троє майстрів-пекарів протягом 8 годин. Рецепт і...

Вулканічне м’ясо, лабораторна курятина та штучні яйця — 10 foodtech-проєктів, у які інвестували мільярди у 2021 році

Щонайменше 13 раундів залучення інвестицій принесли гравцям фудсегменту від...

Розклав на молекули: Український творець молекулярного борщу отримав вищу світову відзнаку

Ця офіційна нагорода вважається вищою відзнакою у світі гастрономії,...

Мікрогель робить рослинне м’ясо соковитішим без додавання жиру

Метод передбачає створення крихітних гелеподібних частинок із рослинних білків...

Кава, авокадо, родзинки та цибуля — чому це небезпечно для тварин. Дослідження.

Згідно з дослідженням Gradus Research та Royal Canin, майже...

Вибір редактора
В продовження теми