Молодь переходить з енергетиків на розслабляючі напої з каннабісом та ромашкою. Дослідження

Після пандемії COVID-19 у світі спостерігається значне зростання попиту на функціональні напої, які сприяють розслабленню і гарному самопочуттю.

Замість банки умовного “red bull” споживачі шукають кардинально інше, говорить Джонні Форсайт, директор Mintel, глобального агентства з дослідження ринків. Особливо це стосується молодих людей.

Інгредієнти зі значним потенціалом у цій категорії включають ромашку, гамма-аміномасляну кислоту, магній, мелатонін, мелісу, канабідіол і L-теанін. Однак Форсайт наголошує на необхідності досліджень, щоб встановити чітку та помітну користь для від споживання подібних складників. 

При цьому, на його думку, для успіху нової категорії розслабляючих напоїв потрібна значна наукова освіта споживачів.

Пояснення зміни попиту та переходу від енергетиків до розслабляючих напоїв лежить у довгостроковій площині. Після економічного буму 80-х років енергія стала пріоритетом для споживачів. Зараз вони виснажені від перебування роками у стресі та на високому рівні енергії, і прагнуть знайти розслаблення.

«По суті, втома стала чимось на зразок символу статусу. Але зараз маятник повертається в інший бік. Покоління Z більше налаштовано на психічне здоров’я», – ділиться директор Mintel.

Це – теж саме, що перехід на 4-денний робочий тиждень, який робить людей щасливішими

Форсайт прогнозує, що виявлення високоефективного інгредієнта з перевіреним ефектом релаксації разом з інвестиціями від великого та надійного бренду дозволить цій категорії стати основним сегментом зростання.

«Споживачам потрібен новий героїчний бренд, як-от Red Bull, та новий героїчний інгредієнт, яким раніше став кофеїн», — стверджує він.

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що харчові гіганти та стартапи створюють їжу для сну, в тому числі, пластівці, каші та напої.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Яйце за півмільярда. Вперше в світі розробили штучний яєчний білок.

Каліфорнійська компанія Clara Foods застосовує технологію точного бродіння для виготовлення рослинних яєчних білків. Це ідентичний продукт тому, який міститься...

Крафтова виноробня створює під Києвом унікальні вина, які рекомендують у Лондоні

«Сказати, що вино це моя пристрасть – нічого не сказати. Це швидше сенс мого життя», — говорить Ігор Петренко,...

IKEA інвестує мільйони у виробництво морепродуктів із рослин

Загальна сума інвестицій у компанію тепер становить $18 млн. Серед основних інвесторів останнього раунду фінансування – глобальні гравці Inter IKEA...

Вчені переробили кавову гущу на біорозкладану плівку для упаковки їжі

Вчені “витягли” із кавової гущі лігноцелюлозний залишок та переробили його на плівку. Плівку успішно протестовано за товщиною, міцністю на розрив,...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Із рослинних решток створили дієтичний цукор

Компанія була заснована в 2017 році Томом Сіммонсом, який...

Нідерландська компанія створила інноваційне молоко для здорового старіння

Три нові формули молока та сироватки відповідають нормам Китаю,...

Mealhero — сервіс доставки заморожених продуктів з девайсом для їх розігрівання за передплатою

Бельгійський стартап доставляє своїм клієнтам заморожені набори для приготування...

Вершковий смак, білок та мінімум цукру. Із ячменю вперше створене повноцінне молоко

У ячмінному молоці є те, що шукають споживачі –...

Рослинні яйця з квасолі та вівса витіснять справжні з тарілок індійських споживачів

Вони випускатимуться в попередньо змішаному форматі, що забезпечує більш...

Вибір редактора
В продовження теми