Споживачі активно переходять на рослинні яйця: зростає ринок, з’являються нові продукти

Категорія рослинних яєць продовжує зростати, пропонуючи нові доступні варіанти та інновації.

Згідно з даними, зібраними некомерційною організацією Good Food Institute та Plant Based Foods Association, у 2022 році сегмент яєць рослинного походження зріс на 14% в грошовому і на 21% в натуральному вираженні. 

Для порівняння, яйця тваринного походження додали 47% в грошах внаслідок значного зростання цін, але фактично їх виробництво знизилося на 1%. Підвищення цін на яйця тваринного походження викликане пташиним грипом, подорожчанням кормів та іншими факторами.

Дефіцит тваринних яєць, стурбованість захворюваннями, пов’язаними з продуктами тваринного походження, все частіше схиляє споживачів до вибору рослинних альтернатив. 

Зокрема, 33% споживачів побоюється таких ризиків харчів тваринного походження як наявність антибіотиків чи гормонів, або їх потенціал бути переносниками захворювань (сальмонели, кишкової палички, вірусів тощо).

Натомість вони намагаються шукати переваги для здоров’я від замінників тваринних яєць, багатих на поживні речовини, – бобів мунг, фави тощо.

Крім того, бренди харчових продуктів рослинного походження виходять за рамки рідких яєчних продуктів, і пропонують зварені яйця вкруту, рідкі жовтки, яєчні рулети та багато іншого. 

Нагадаємо, ресторани годуватимуть європейців яйцями, вирощеними із дріжджів. Також у супермаркети виходять веганські яйця, розроблені штучним інтелектом.

Джерела: Good Food Institute, Plant Based Foods Association

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Uber Eats з нового року доставлятиме їжу безпілотними автомобілями Hyundai

Платформа доставки їжі Uber Eats та технологічна компанія Motional, що спеціалізується на автономному водінні, оголосили про співпрацю у пілотному...

ЄС профінансує створення та просування борошна з відходів артишоку та інноваційних продуктів із жолудів

Конкурс запрошував стартапи та масштабні компанії представити інновації, які покращують доступ до поживної та екологічно чистої їжі. Кожен із десяти...

Японський гігант випустив ложку, що б’є електрострумом. Так їжа стає солонішою.

За словами співрозробників продукту, ложка працює, використовуючи струм для збільшення кількості натрію, який контактує з язиком, що своєю чергою...

Євген Клопотенко: «Спогади дитинства — одна з найважливіших складових смачної їжі»

Євген Клопотенко — рок-стар української кулінарії. Саме він захистив наш борщ від російських зазіхань і започаткував зміни у харчуванні...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

«Тарілка» на всіх. В Україні запрацював перший банк їжі

Організацію у 2019 році створив у Львові українець Ростислав...

Сінгапурський стартап перетворить відходи соєвого молока на рослинне м’ясо

Завдяки підтримці інвесторів та урядових агенцій, компанія наразі займається...

Бельгійський стартап зібрав мільйони на дослідження білків, що роблять несправжню рибу рибою

Стартап з харчових технологій Paleo закрив початковий раунд фінансування...

Після 136 років виробництва м’яса ринковий гігант переходить на 100% рослинну їжу

Завершення виробництва м’ясної продукції відбудеться до кінця цього року,...

Вибір редактора
В продовження теми