ТОП-5 трендів харчування в найближчому майбутньому

Тренди ми задаємо самі, і робимо це вже зараз. І називаємо трендами те, що не досягло промислових масштабів, та прекрасно розуміємо, що саме за цим наше майбутнє. Ми поступово відмовляємося від тваринного м’яса – веганів та вегетаріанців все більше – але і це ще далеко не все. До вашої уваги 5 трендів харчування, які, як показує сьогодення, мають великий потенціал у майбутньому.

Тренд №1: здоровий спосіб життя

Наразі спостерігається зацікавлення здоровим способом життя, і ця тенденція лише зростає. Невіддільна частина ЗСЖ – правильне і корисне харчування. Що сучасна індустрія пропонує нам? Це їжа для спортсменів, низькокалорійні продукти й загалом збільшення частини натуральних інгредієнтів в новинках харчових продуктах. Також ще одна тенденція – збільшення інтересу до пробіотиків та пребіотиків. Пробіотики – це живі мікробіологічні харчові добавки, які уражають шкідливі мікроорганізми, відновлюючи мікробний баланс кишківника. Пребіотики – це неперетравлювані компоненти їжі, які вибірково стимулюють ріст і/або активність захисної мікрофлори кишківника людини й поліпшують тим самим її здоров’я.

Тренд №2: вегетаріанство і веганство

Це не одне й те ж. Вегетаріанство – це система рослинного харчування, яка дозволяє певні продукти тваринного походження (яйця, молоко, наприклад), але виключає м’ясо, рибу та птицю. Веганство – це вид дієти, прихильники якої не їдять м’ясо тварин і будь-які продукти тваринного походження (молоко, яйця, мед, ікра тощо). Також веганство – це відмова від усього тваринного не лише в їжі, але й, наприклад, в одягу. Відмова від шкіряного взуття, хутряного одягу та ін.
І все це не є спеціальною дієтою, це досить самостійний напрямок в харчуванні. Що підтверджує розвиток харчової промисловості та новинки продуктів. Так, вже не є новинкою рослинне м’ясо, білок, отриманий з комах або рослин – і при цьому це не дуже дорого коштує. Скоріше навпаки, рослинна їжа доволі доступна. В найближчому майбутньому очікуємо ще більше їжі на рослинній основі!

Тренд №3: відмова від продуктів, що викликають алергію або нестерпність

Так, останнім часом споживачі все частіше відмовляються від цукру, надаючи перевагу замінникам. Виробники харчування та напоїв теж враховують таку тенденцію, що і відображається на складі їх продукції. Навіть PepsiCo відмовились від виробництва напоїв з високим вмістом цукру, сталось це ще у 2021 році.
Другий момент – безглютенова їжа, переважно це хлібобулочні вироби, і молоко без лактози, нестерпність якої спостерігається у великої кількості людей. Так, якщо ви полюбляєте каву з молоком, то зовсім “безболісно” можете перейти на каву, наприклад, з гречаним або мигдальним молоком – це не тільки корисно, а й смачно.

Тренд №4: інтуїтивне харчування

Справжнім сплеском інтуїтивного харчування (IX) став час карантину, викликаного коронавірусом. Але вперше така концепція, як альтернатива дієтам, була створена ще в 1995 році. Вона засновується на тому, що наше тіло саме підказує нам, що і коли потрібно їсти. Тобто, головне – позбутися “продовольчого поліціянта”, який у нас в голові дорікає нам за зайвий з’їдений шматок торта. Інтуїтивне харчування – це повна довіра до себе, до свого глузду, а не дієтам і рекламам. А дослідження підтверджують, що ІХ сприяє гарному самопочуттю, нормалізації ваги, підвищенню рівня хорошого холестерину та ще багато позитивного – наприклад, упевненість у собі.

Тренд №5: безвідходна кулінарія

Уявіть собі, що близько третини усіх продуктів, які виготовляються, йдуть у смітник. Або, як мінімум, не використовуються за призначенням. Людство почало щось розуміти – що це неправильно – і таким чином з’явився підхід, гасло якого “На кухні не викидаємо нічого”. У багатьох країнах прогресивного світу можна зайти в ресторан і замовити страву, приготовану з… відходів. Але не лякайтесь – в руках майстрів-кулінарів навіть очистки картоплі можуть стати інгредієнтом смачної страви. Чи можна це втілювати в домашніх умовах? Так, без сумнівів. Найпростіше, з чого можна почати – це сухофрукти, які залишилися після випитого узвару. За допомогою блендера ви перетворюєте їх у матеріал для оладків – кілька хвилин у духовці, і запашна випічка готова!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Американський стартап створив м’ясо із м’якоті фруктів кеш’ю, що завжди йшла у відходи

Це перша компанія в США, яка перетворила волокна фрукта — саме ту частину, яка зазвичай викидається — у веганське,...

Виробник корисних солодощів Bob Snail запускає нові продукти попри війну

Довгостроковий план Bob Snail – довести частку експорту до 80%, ділиться один із засновників компанії Євген Шугаєв. За рахунок зростання...

В океані майже не залишилось вугрів. Тепер їх вирощуватимуть у лабораторії

Її запатентована технологія органоїдів — тривимірна структура тканини, отримана зі стовбурових клітин — не потребує стільки факторів росту, як...

Австрієць виготовив в Україні преміальний делікатес, якому дві тисячі років

Засновник бренду – австрійський бізнесмен Томас Бруннер, який у 2004 році приїхав до України як директор з маркетингу українського...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Може вас зацікавити

Університет штату Вашингтон вперше в історії отримав схвалення FDA на виробництво генномодифікованої свинини

Вчені Університету штату Вашингтон використовували передові методи генного редагування,...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та...

Ukraine Creates Its First Innovative Food Industry Park

The VOLIA industrial park unites three locations specializing in...

ТОП-10 трендів у харчовій індустрії: що було у 2020 році та куди йдемо у 2021-му

Відмова від пластикової упаковкиПластик все ще знаходиться в стадії...

Вибір редактора
В продовження теми