Голландський виробник Cavinoir створив два таких продукти на рослинній основі: блискучу ікру чорного кольору та ікру в стилі локса (ікра кета) з червонувато-помаранчевим відтінком.
Обидва продукти мають «тонкий морський аромат» із «солоними складними рибними нотами», та прямо тануть у роті.
Насправді вишукані перлини створюють із морських водоростей. Їх перероблюють та сферифікують з використанням альгінату натрію, агар-агару, соняшникової олії, спецій, молочної кислоти та стабілізатора.
На сайті компанії 110-грамову баночку веганської ікри можна придбати за 9,95 євро
Ще одна нідерландська компанія, мережа супермаркетів Albert Heijn, під власною торговою маркою також випустила ікру із морських водоростей.
Продукт представлений у чорному кольорі і коштує дешевше – 1,99 євро за 50-грамову банку.
Для створення веганської ікри компанія використовує екстракт морських водоростей і каєнського перцю разом з рапсовою олією, лимонною кислотою, спеціями, травами, барвниками, стабілізаторами та консервантами.
Нагадаємо, раніше британці виростили чорну ікру у лабораторії – з ідентичним натуральній складом нутрієнтів та смаком.
Джерела: Albert Heijn, The Green Queen, Cavinoir