На полицях супермаркетів з’являється чорна та червона ікра із водоростей

Молекулярна гастрономія переходить на полиці супермаркетів з найвишуканішими продуктами – червоною та чорною ікрою. Веганською – адже в її виробництві не була задіяна жодна риба, особливо осетрові, які перебувають під загрозою зникнення.

Голландський виробник Cavinoir створив два таких продукти на рослинній основі: блискучу ікру чорного кольору та ікру в стилі локса (ікра кета) з червонувато-помаранчевим відтінком.

Обидва продукти мають «тонкий морський аромат» із «солоними складними рибними нотами», та прямо тануть у роті. 

Насправді вишукані перлини створюють із морських водоростей. Їх перероблюють та сферифікують з використанням альгінату натрію, агар-агару, соняшникової олії, спецій, молочної кислоти та стабілізатора. 

На сайті компанії 110-грамову баночку веганської ікри можна придбати за 9,95 євро

Ще одна нідерландська компанія, мережа супермаркетів Albert Heijn, під власною торговою маркою також випустила ікру із морських водоростей. 

Продукт представлений у чорному кольорі і коштує дешевше – 1,99 євро за 50-грамову банку.

Для створення веганської ікри компанія використовує екстракт морських водоростей і каєнського перцю разом з рапсовою олією, лимонною кислотою, спеціями, травами, барвниками, стабілізаторами та консервантами.

Нагадаємо, раніше британці виростили чорну ікру у лабораторії – з ідентичним натуральній складом нутрієнтів та смаком.

Джерела: Albert Heijn, The Green Queen, Cavinoir

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Майже 160 тис. грн отримають підприємства, які найбільше постраждали від війни

Кошти на відновлення господарської діяльності можна буде отримати у гривневому еквіваленті через три уповноважених банки: Ощадбанк, ПриватБанк та Банк...

Веганські яйця, розроблені штучним інтелектом, виходять у супермаркети

Це допоможе вивести інноваційний замінник яєць у місцеві супермаркети та відкрити більше офлайн-каналів для просування продуктів бренду, основним із...

Без диму: сімейний стартап створив кремове морозиво з конопель

Згідно даних Інституту Здорової Їжі та Асоціації виробників рослинних продуктів США, роздрібний продаж морозива та заморожених десертів на рослинній...

ТОП-5 трендів харчування в найближчому майбутньому

Тренди ми задаємо самі, і робимо це вже зараз. І називаємо трендами те, що не досягло промислових масштабів, та...

Мармурова яловичина, вирощена в лабораторії, стала продуктом року на світовому конкурсі

AgTech Breakthrough Awards — це міжнародна премія, що присуджується компаніям, які впроваджують інноваційні рішення у виробництві їжі та сільському...

Німці створили сир із дріжджів, який продаватимуть супермаркети, які є і в Україні

Серед магазинів, що розпочали продаж, — мережі Rewe, Billa і Metro. Це унікальне досягнення стало можливим після успішного залучення компанією...

Може вас зацікавити

Власник бренду Фрекен БОК запускає унікальне виробництво чаю вартістю $20 млн

Згідно з повідомленням Міністерства економіки, вартість проєкту оцінюється в...

Майже 90% шеф-поварів готові подавати відвідувачам вирощене в лабораторії м’ясо

SuperMeat – виробник культивованої курятини, який поставив на своєму...

Вибір редактора
В продовження теми