На полицях супермаркетів з’являється чорна та червона ікра із водоростей

Молекулярна гастрономія переходить на полиці супермаркетів з найвишуканішими продуктами – червоною та чорною ікрою. Веганською – адже в її виробництві не була задіяна жодна риба, особливо осетрові, які перебувають під загрозою зникнення.

Голландський виробник Cavinoir створив два таких продукти на рослинній основі: блискучу ікру чорного кольору та ікру в стилі локса (ікра кета) з червонувато-помаранчевим відтінком.

Обидва продукти мають «тонкий морський аромат» із «солоними складними рибними нотами», та прямо тануть у роті. 

Насправді вишукані перлини створюють із морських водоростей. Їх перероблюють та сферифікують з використанням альгінату натрію, агар-агару, соняшникової олії, спецій, молочної кислоти та стабілізатора. 

На сайті компанії 110-грамову баночку веганської ікри можна придбати за 9,95 євро

Ще одна нідерландська компанія, мережа супермаркетів Albert Heijn, під власною торговою маркою також випустила ікру із морських водоростей. 

Продукт представлений у чорному кольорі і коштує дешевше – 1,99 євро за 50-грамову банку.

Для створення веганської ікри компанія використовує екстракт морських водоростей і каєнського перцю разом з рапсовою олією, лимонною кислотою, спеціями, травами, барвниками, стабілізаторами та консервантами.

Нагадаємо, раніше британці виростили чорну ікру у лабораторії – з ідентичним натуральній складом нутрієнтів та смаком.

Джерела: Albert Heijn, The Green Queen, Cavinoir

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Джефф Безос протестував підземний гіперлуп для доставки їжі, який змінить ринок назавжди

Патент на створення мережі підземної доставки Amazon отримала ще в 2017 році. З того часу про це майже не...

Компанія-постачальник McDonald’s стане інвестором у завод по вирощуванню клітинного м’яса

Ізраїльський бренд культивованого м’яса Future Meat перебуває в середині процесу залучення $320 млн, що зробить стартап найціннішим у своєму...

Будьмо! «Ідеальному кандидату» заплатять $40 тис. за відвідування пабів

Нещодавно Рада округу Лінкольншир опублікувала список вакансій для розвитку свого нового проєкту «Inns on the Edge». «Ідеальним кандидатом» бачать креативного...

Glovo планує працювати на ринку B2B Східної Європи

Сервіс доставки їжі Glovo розширює асортимент послуг і пропонує доставку для корпоративних клієнтів. Компанія представила спеціальний додаток Q-Commerce, за...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Сторічна компанія запекла корисні білки у вафлі, щоб догодити підліткам

Високопротеїнові вафлі Eggo Fully Loaded містять 10 грамів білка...

Кур’єр на батарейці. Доставка роботами та дронами зростатиме на 30% щороку

Обсяг глобального ринку роботів (включаючи дрони та автономні наземні...

Impossible Foods довів суму фінансування свого веганського м’ясного бренду до «неможливих» $2 млрд

Останнє вливання капіталу підняло загальний обсяг фінансування «неможливих» до...

Європейський проєкт друкує автозапчастини із кукурудзи, лимонів та мигдальної шкаралупи

Це демонструє проєкт BARBARA, який фінансується Європейською комісією та...

Фермерка на Львівщині виготовляє масло, яке можна гріти до 250 градусів

Юлія Малекс, разом із чоловіком, у 2018 році переїхала...

Вибір редактора
В продовження теми