На полицях супермаркетів з’являється чорна та червона ікра із водоростей

Молекулярна гастрономія переходить на полиці супермаркетів з найвишуканішими продуктами – червоною та чорною ікрою. Веганською – адже в її виробництві не була задіяна жодна риба, особливо осетрові, які перебувають під загрозою зникнення.

Голландський виробник Cavinoir створив два таких продукти на рослинній основі: блискучу ікру чорного кольору та ікру в стилі локса (ікра кета) з червонувато-помаранчевим відтінком.

Обидва продукти мають «тонкий морський аромат» із «солоними складними рибними нотами», та прямо тануть у роті. 

Насправді вишукані перлини створюють із морських водоростей. Їх перероблюють та сферифікують з використанням альгінату натрію, агар-агару, соняшникової олії, спецій, молочної кислоти та стабілізатора. 

На сайті компанії 110-грамову баночку веганської ікри можна придбати за 9,95 євро

Ще одна нідерландська компанія, мережа супермаркетів Albert Heijn, під власною торговою маркою також випустила ікру із морських водоростей. 

Продукт представлений у чорному кольорі і коштує дешевше – 1,99 євро за 50-грамову банку.

Для створення веганської ікри компанія використовує екстракт морських водоростей і каєнського перцю разом з рапсовою олією, лимонною кислотою, спеціями, травами, барвниками, стабілізаторами та консервантами.

Нагадаємо, раніше британці виростили чорну ікру у лабораторії – з ідентичним натуральній складом нутрієнтів та смаком.

Джерела: Albert Heijn, The Green Queen, Cavinoir

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Засновник соцмережі поїтиме корів пивом, щоб виростити найсмачнішу яловичину

Цукерберг, чиї статки становлять $126,5 млрд, з 2014 року скуповував сотні акрів на острові Кауаї, і зараз володіє 1400...

Цього літа фінни питимуть міцне пиво з гусячого посліду

Ant Brew знаходиться в місті Лахті, яке Європейський Союз назвав Зеленою столицею Європи 2021 року.  Нову святкову серію пива випускатимуть...

Чіповані: 92% відвідувачів ресторанів після вакцинації продовжать замовляти їжу онлайн

Про це свідчать результати дослідження, опубліковані виданням Delivering On Restaurant Rewards у співпраці з компанією Paytronix.Для відстеження впливу віку...

З “мікробного” молока печуть торти та брауні — після успіху з морозивом виробник створив готові суміші

Стійка до зберігання суміш виготовляється на основі молочного білка Perfect Day, створеного шляхом точного бродіння.  Протеїн являє собою коров’яче молоко,...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Цього літа фінни питимуть міцне пиво з гусячого посліду

Ant Brew знаходиться в місті Лахті, яке Європейський Союз...

Завод з вироблення лабораторної курятини й баранини з’явиться у 2022 році

Повноцінний запуск потужностей запланований на 2022 р. До того...

Nestlé інвестувала $0,2 млрд у нові лінії виробництва «безвідходної» кави

Згідно із заявою Nestlé, на місці вже розпочаті роботи...

М’ясний гігант побудує завод з переробки комах на білки та жири

Tyson Foods купує міноритарну частку в компанії. Фінансові деталі...

Одна з найбільш інноваційних компаній українського foodtech отримає €40 млн на завод

Проєкт вартістю €63 млн дозволить компанії збільшити експорт і...

Вибір редактора
В продовження теми