Продовольчий гігант: яскраві кольори та смаки зруйнують кордони на ринку їжі

Продовольчий гігант ADM виявив чотири тенденції, які відображають прогрес у споживчих уподобаннях до харчових продуктів і напоїв, та готові стимулювати інновації наступного року.

Це – яскраві кольори, економічні пропозиції, цілісне самопочуття від споживання продуктів та місцеві смаки. 

Висновки об’єднали штучний інтелект з аналізом купівельних звичок споживачів онлайн і офлайн, проведеним експертами ADM зі смаку та кольору.

Споживачі готові вибирати аромати та кольори, які відображають їхні індивідуальні бажання у формі вибору апетитного смаку та естетичних відтінків, йдеться у звіті.

Нові смаки та формати руйнують традиції та географічні кордони

Споживачі відкриті до чуттєвого досвіду, і хочуть без будь-яких бар’єрів виражати себе через їжу та напої. Вони готові знайомитися з більш економними версіями своїх улюблених продуктів або перевинайденими ностальгічними продуктами, які повертають їх до спогадів минулого.

При цьому аналітики звертають увагу, що смакові тенденції є динамічними та залежать від культурних подій, вірусних феноменів у соціальних мережах та нових смакових уподобань. 

Допомогти адаптувати автентичні смаки до сучасних реалій допоможе, наприклад, перехід від систетичних до натуральних ароматів та смаків, радять експерти.

Розробники рецептур можуть підкреслити оздоровчі властивості своїх продуктів, використовуючи фісташковий зелений і квітково-рожевий колір.

Нетрадиційні кольори та смаки дають можливість шокувати та здивувати споживачів, які шукають більше унікальних відчуттів. До них, наприклад, відносяться червоний, землистий зелений, насичений фіолетовий і яскравий рожевий палітри кольорів.

Нагадаємо, раніше китайці створили колірний індикатор «свіжості» морепродуктів, надихнувшись хамелеоном.

Джерела: ADM, Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Україні мелють конопляне та макове борошно, яке знижує ризик серцевих захворювань

Макове борошно виготовляють з очищеного і знежиреного маку. Так продукт зберігає корисні речовини та добре засвоюється організмом. Борошно – найвищого...

Бутерм’яс: із пшеничного глютену створили в’ялене рослинне м’ясо

Перший із них, Spicy Kung Pao Jerky, виготовляється зі знаковими смаками провінції Сечуань — пряного імбиру та припеченого на...

Сектор інноваційної їжі переповнений поглинаннями: тільки за січень – чотири великі угоди

Зокрема, американський бренд безмолочних кавових вершків Nutpods був придбаний нещодавно створеним інвестиційним підрозділом CPG MPearlRock. Компанія виробляє кавові вершки, вівсяне...

Світовий гігант запустив найбільший прискорювач харчових інновацій — перші продукти вже у продажу

Центр розміщений на базі дослідницьких установ компанії у Лозанні (Швейцарія) та є частиною глобальної мережі акселераторів Nestlé, запущеної у...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

ТОП-25 цікавих фактів про кулінарію

Факт №1 – в Японії один із найпопулярніших десертів...

Харчовий гігант вкладає мільярд доларів в експеримент зі штучним інтелектом

У рамках угоди Coca‑Cola виділила $1,1 млрд на Microsoft...

На Черкащині печуть спельтовий хліб за 700-літнім рецептом

Старовинний хліб випікається на хмелевій заквасці з додаванням місцевого...

Заморіть черв’ячка. Попит на їжу з комах драйвитимуть пенсіонери та вегани

Такими очікуваннями поділився Седрік Ауріол, співзасновник французької біотехнологічної компанії...

Беконовий джем з бурбоном. Українські мандрівники виготовляють під Львовом унікальні соуси

Такий виготовляє українська гастромарка «Боїм». У складі джему –...

Вибір редактора
В продовження теми