Українські виробники їжі можуть отримати 11 млн грн на цифрові інновації

Грантовий конкурс від DRG4Food “Підвищення довіри, прозорості та відповідальності в харчовій системі за допомогою цифрових рішень” дає змогу українским компанія отримати фінансування на харчові інновації.

Основна мета відкритого конкурсу — розробка та тестування відповідальних рішень на основі даних у харчовому секторі.

Увага проєкту зосереджена на стимулюванні інновацій з використанням цифрових даних

У конкурсі можуть взяти участь міждисциплінарні консорціуми, що складаються з 2-3 організацій, включаючи стартапи, дослідницькі організації, університети, користувачів у харчовому секторі. 

Консорціуми повинні продемонструвати здатність розробляти керовані даними рішення, узгоджені з цілями цифрової відповідальності, і активно взаємодіяти з кінцевими користувачами для формування технічних вимог і вдосконалення пілотної діяльності. 

DRG4Food підтримає проекти, розроблені консорціумом, що складається з 2-3 партнерів

Це можуть бути кілька мікро-, малих та середніх підприємств, у тому числі стартапів, що розробляють керовані даними рішення у сферах відстеження харчових продуктів, цільового харчування та вибору їжі споживачами.

Також брати участь можуть дослідницько-технологічні організації, університети та інші некомерційні дослідницькі організації, які працюють над розвитком найсучасніших технологій.

Бюджет на експеримент коливатиметься від 150 тис. євро до 300 тис. євро.

Пропозиції мають відповідати критеріям рівня технологічної готовності (TRL). Рівень TRL на момент подання повинен бути мінімум 4 або 5, а запропонована технологія повинна мати потенціал для просування до TRL 7.

“Наша команда експертів працюватиме з кожним пілотним проектом окремо, щоб створити рішення світового рівня та залучити венчурні інвестиції”, – говорять організатори.

Подача заявок триває з 9 жовтня по 11 грудня 2023 р. З 12 грудня 2023 року по 15 березня 2024-го буде проходити оцінка, відбір і укладання контрактів.

Старт реалізації програми заплановано на квітень 2024 року.

Нагадаємо, 21–22 листопада 2023 року в Києві відбудеться перша в Україні подія про ідеї, технології та бізнеси, які змінюють ринок їжі New Food Summit 2023. Дізнатися більше можна тут.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Майонез з шоколадом та апельсином — легендарна компанія випустила до Різдва ексклюзивний продукт

Heinz, найвідоміший у світі виробник кетчупів та майонезів, об’єднався з американською компанією виробником солодощів Terry, аби створити неймовірне святкове...

Українські виробники морозива та соків прямого віджиму випустили інноваційне морозиво

Galicia «яблуко-груша» має приємний фруктовий смак та аромат, який доповнюється м'якою консистенцією морозива. Цей новий смак став чудовим доповненням...

Шкурне питання. Компанія Holy Cow робить поживні закуски з коров’ячих шкір

Заснована в 2021 році двома друзями з дитинства компанія бере натхнення з індонезійської кухні, де шкуру з яловичини їдять...

Виробники додають у рослинне м’ясо червоні водорості, щоб імітувати кров

Їхня спільна розробка — інгредієнт на основі червоних мікроводоростей під назвою RepliHue, який замінює синтетичні добавки, зокрема гему, та...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Нідерландська компанія вирощує свинину із стовбурових клітин за 8 днів

Meatable може виростити високоякісну свинину із клітин за вісім...

Сервіс Glovo розпочав співпрацю з АТБ. Допомогли американські технології

Щоб інтегрувати в додаток АТБ, компанії скористалися технологією Corezoid...

Стартап запускає фуа-гра з кеш’ю та кокосової олії, яка отримала мішленівське визнання

Продукт створений у трьох варіантах — з традиційним смаком,...

Виробники готової їжі можуть отримати 8 млн грн гранту на модернізацію

Згідно з умовами грантової програми, підприємства можуть отримати грант...

Вибір редактора
В продовження теми