Українські виробники їжі можуть отримати 11 млн грн на цифрові інновації

Грантовий конкурс від DRG4Food “Підвищення довіри, прозорості та відповідальності в харчовій системі за допомогою цифрових рішень” дає змогу українским компанія отримати фінансування на харчові інновації.

Основна мета відкритого конкурсу — розробка та тестування відповідальних рішень на основі даних у харчовому секторі.

Увага проєкту зосереджена на стимулюванні інновацій з використанням цифрових даних

У конкурсі можуть взяти участь міждисциплінарні консорціуми, що складаються з 2-3 організацій, включаючи стартапи, дослідницькі організації, університети, користувачів у харчовому секторі. 

Консорціуми повинні продемонструвати здатність розробляти керовані даними рішення, узгоджені з цілями цифрової відповідальності, і активно взаємодіяти з кінцевими користувачами для формування технічних вимог і вдосконалення пілотної діяльності. 

DRG4Food підтримає проекти, розроблені консорціумом, що складається з 2-3 партнерів

Це можуть бути кілька мікро-, малих та середніх підприємств, у тому числі стартапів, що розробляють керовані даними рішення у сферах відстеження харчових продуктів, цільового харчування та вибору їжі споживачами.

Також брати участь можуть дослідницько-технологічні організації, університети та інші некомерційні дослідницькі організації, які працюють над розвитком найсучасніших технологій.

Бюджет на експеримент коливатиметься від 150 тис. євро до 300 тис. євро.

Пропозиції мають відповідати критеріям рівня технологічної готовності (TRL). Рівень TRL на момент подання повинен бути мінімум 4 або 5, а запропонована технологія повинна мати потенціал для просування до TRL 7.

“Наша команда експертів працюватиме з кожним пілотним проектом окремо, щоб створити рішення світового рівня та залучити венчурні інвестиції”, – говорять організатори.

Подача заявок триває з 9 жовтня по 11 грудня 2023 р. З 12 грудня 2023 року по 15 березня 2024-го буде проходити оцінка, відбір і укладання контрактів.

Старт реалізації програми заплановано на квітень 2024 року.

Нагадаємо, 21–22 листопада 2023 року в Києві відбудеться перша в Україні подія про ідеї, технології та бізнеси, які змінюють ринок їжі New Food Summit 2023. Дізнатися більше можна тут.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Перша публічна дегустація лабораторної яловичини: це дійсно смакує як м’ясо

Дегустація відбулася в Нідерландах, які на законодавчому рівні дозволили публічно куштувати м’ясо, вирощене в лабораторії.Захід став першою офіційною дегустацією...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Nestle будує центр за $52 млн для доставки готових страв

Новий розподільчий центр працевлаштує 665 робітників. Будівнитцво обійдеться компанії в $52 млн Компанія оголосила про проект в Атланті через чотири місяці...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Ядерна ікра. Британці першими виростили чорну ікру у лабораторії

Exmoor Caviar відома світу як ферма по вирощуванню ікри...

Next Egg: японці створили ідеальний веганський омлет за секретним рецептом.

Стартап поки що не розголошує всіх інгредієнтів, з яких...

Виробник лабораторних морепродуктів відкрив перший у Сінгапурі міні-завод

Виробництво, що базується в Сінгапурі, є першим у своєму...

Замовлення веганської їжі зросли удвічі, а на Різдво кожен п’ятий не їстиме м’яса

Особливо помітний стрибок спостерігався після Всесвітнього місяця веганів у...

Danone озброївся штучним інтелектом для створення нових веганських продуктів

Технологія Brightseed вивчає рослини на молекулярному рівні, щоб ідентифікувати...

Вибір редактора
В продовження теми