М’ясний гігант побудує завод з переробки комах на білки та жири

М’ясний гігант Tyson Foods оголосив про стратегічні інвестиції в нідерландський стартап Protix, що займається виробництвом білків комах, щоб збільшити присутність у сегменті інгредієнтів з комах, які використовуються у харчовій сиситемі.

Tyson Foods купує міноритарну частку в компанії. Фінансові деталі угоди не розголошуються.

Разом з Protix м’ясний гігант побудує в США завод з переробки комах на високоякісні білки та ліпіди комах. Завод має стати «першим масштабним підприємством» такого роду. 

Отримані інгредієнти застосовуватимуть переважно на корм для домашніх тварин, вирощування риби, тваринництво та ін. В Tyson Foods зазначають, що це сприятиме побудові ланцюга створення вартості для побудови більш стійкої продовольчої системи харчування людей на майбутнє.

Останніми роками білок із комах набув чималої популярності. Компанії дебютують із закусками та порошком на основі цвіркунів чи борошнистих черв’яків

Прихильники все ще нішового білка вважають його стійкою альтернативою традиційному м’ясу, такому як яловичина та свинина. 

Бренд Exo, що випускає інгредієнти із цвіркунів, каже, що вирощування цих комах в 20 разів ефективніше, ніж вирощування великої рогатої худоби. А за очікуваннями Grand View Research, до 2028 року глобальний ринок білка комах матиме річні темпи приросту на рівні 27,4%.

До речі, на новому заводі Tyson Foods побічні відходи виробництва м’яса йтимуть на корм для комах. Тож підприємство має бути неабияк ефективним.

Джерела: Tyson Foods, Food Dive

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сінгапур навчатиме студентів технологіям виготовлення альтернативного м’яса

Пройти перший в історії Азії курс вивчення альтернативного білку зможуть студенти Технологічного університету Наньян (NTU). Він стартує у серпні,...

Сінгапурська компанія розробила автоматизовані біореактори для вирощування лабораторного м’яса

Сінгапурська SingCell, заснована у 2020 році, розробила повністю автоматизовані промислові біореактори для виробництва клітинного м’яса. Місія стартапу – знизити...

Солому із рисових плантацій перетворили на міцну упаковку для гарячої їжі

Це – екологічно чисті компостовані лотки. Вони виготовлені з відновлюваних матеріалів – відходів рисових плантацій, зокрема, соломи. Упаковку можна утилізувати...

Індонезійські ферментовані коржі можна смажити як шашлик або котлети

Традиційна індонезійська страва — темпе — це веганське джерело протеїну, що не містить жиру, багатий на мікро- і макроелементи...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Австралійські підприємці-вегани запустили перший у світі сервіс з доставки рослинної їжі

Завдяки сервісу користувачі можуть ознайомитись з місцевими підприємствами, які...

Стартап вперше в світі буде виробляти білок з водоростей, цукру та світла в промисловому масштабі

Перші продукти, що містять альтернативний білок Brevel, з’являться на...

Стартап роздає морозиво з молока, яке створюють мікроби

Щоб познайомити споживачів з новим для них продуктом, американська...

Питна формула. Херсонська компанія робить амарантові вершки за технологією гідроудару

Тетяна Осипенко, керівник компанії, розповіла newfood.ua: на ці лінійки...

Вчителька історії пече дизайнерський хліб з картинами на скоринці

Сам хліб майстриня не продає, але навчає пекарському мистецтву...

Вибір редактора
В продовження теми