М’ясний гігант побудує завод з переробки комах на білки та жири

М’ясний гігант Tyson Foods оголосив про стратегічні інвестиції в нідерландський стартап Protix, що займається виробництвом білків комах, щоб збільшити присутність у сегменті інгредієнтів з комах, які використовуються у харчовій сиситемі.

Tyson Foods купує міноритарну частку в компанії. Фінансові деталі угоди не розголошуються.

Разом з Protix м’ясний гігант побудує в США завод з переробки комах на високоякісні білки та ліпіди комах. Завод має стати «першим масштабним підприємством» такого роду. 

Отримані інгредієнти застосовуватимуть переважно на корм для домашніх тварин, вирощування риби, тваринництво та ін. В Tyson Foods зазначають, що це сприятиме побудові ланцюга створення вартості для побудови більш стійкої продовольчої системи харчування людей на майбутнє.

Останніми роками білок із комах набув чималої популярності. Компанії дебютують із закусками та порошком на основі цвіркунів чи борошнистих черв’яків

Прихильники все ще нішового білка вважають його стійкою альтернативою традиційному м’ясу, такому як яловичина та свинина. 

Бренд Exo, що випускає інгредієнти із цвіркунів, каже, що вирощування цих комах в 20 разів ефективніше, ніж вирощування великої рогатої худоби. А за очікуваннями Grand View Research, до 2028 року глобальний ринок білка комах матиме річні темпи приросту на рівні 27,4%.

До речі, на новому заводі Tyson Foods побічні відходи виробництва м’яса йтимуть на корм для комах. Тож підприємство має бути неабияк ефективним.

Джерела: Tyson Foods, Food Dive

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Французький виробник зібрав $10 млн на лабораторну фуа-гра

Фінансування очолили Point Nine спільно з Air Street Capital. В раунді взяти участь VC Heartcore та Partech. Окрім того,...

Веганська баранина потрапила в мішленівські ресторани та кращі стейк-хауси Європи

Розроблені харчовою технологічною компанією Redefine Meat, рослинні стейки подають у елітних ресторанах Німеччини, Нідерландів та Ізраїлю, а також у...

Технологи розклали ріпак на складові для інноваційного м’яса. Раніше це були відходи

Технологія допомагає розділяти насіння ріпаку на олію, білок та клітковину. Ці інгредієнти покращують смак, текстуру та стійкість рослинної їжі, а...

Стартап змінив гени бактерій, щоб отримати казеїн без тварин

Інноваційний продукт виготовлений із запатентованого бактеріального штаму шляхом точної ферментації. Він є генетично ідентичним молочному казеїну, але виготовляється без...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

З рослини зі спаржевих виготовили лінійку слабоалкогольних столових вин

AgaVida — тонко-солодке, злегка шипуче вино, виготовлене з агави...

Український бренд розробив солодощі, які можна їсти на дієті

Батончики FIZI орієнтовані на широку аудиторію, яка прагне поєднати...

Німці розробили низькокалорійні яйця з люпину, що імітують структуру курячих

Новий продукт має такі ж функціональні властивості, як звичайне...

Український стартап створив девайси, які очищають воду з річки за 20 хвилин

Заснований випускником економічного факультету Києво-Могилянської академії Андрієм Осадчим, стартап...

З жиром, безалкогольною горілкою та кавовою гущою: топ безвідходних коктейлів до Різдва

Оскільки третина їжі у всьому світі викидається на смітник,...

Вибір редактора
В продовження теми