Ізраїльська компанія культивує у лабораторії ягоди. Рослини більше не потрібні

У той час коли на ринку у вільному доступі з’являється перше культивоване м’ясо, а інноваційні компанії оголошують про розширення потужностей, ізраїльський нутрітех-стартап Novella за тією ж самою технологією відтворює у лабораторії ягоди.

spot_img

Novella знаходиться на ранніх стадіях розробки ягідних сумішей. За допомогою  «нової технології точного контролю середовища» компанії вдається відтворювати цілі клітини ягід.

Переваги ягід для здоров’я — це їх антиоксидантна здатність і загальні властивості оздоровлення. Маючи це на увазі, Novella знайшла спосіб тіж поживні речовини, але без необхідності використовувати всю рослину.

Стартап має грандіозні плани запровадити абсолютно новий канал постачання інноваційного продукту.

При вирощуванні ягід Novella використовуює ті ж технології, що й компанії, які вирощують м’ясо

«Ми зрозуміли, що вам не потрібна ціла рослина чи цілий плід, вам потрібна лише певна частина», — говорить Ітай Дана, співзасновник Novella. 

По суті, компанія перевіряє різні тканини ягідної рослини, шукає найвищу концентрацію поживних речовин, екстрагує їх і врешті-решт отримує продукт, який «на 100% складається з клітин рослин або ягід, без будь-яких інших відходів». 

Кінцевим результатом є порошок, який легко засвоюється організмом. Novella планує продавати цей продукт іншим гравцям у сегменті нутрицевтики. 

Нагадаємо, раніше вчені у лабораторії культивували виноград, вишні та персики без дерев, а швейцарська компанія відтворила клітини старовинного сорту яблук і створила із них добавку проти старіння.

Джерела: Novella, Food Dive

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Теплиця з нутом — ізраїльтяни відправлять у космос спеціальну ферму

Ситуацію планує змінити NASA. Американське управління з дослідження космічного простору об’єднало зусилля з некомерційною організацією SpaceIL, яка намагається висадити...

Традиційні японські десерти разбавлять білком, який синтезують із повітря

У рамках співпраці з японським виробником харчових продуктів Ajinomoto Group, на ринок будуть представлені місячні торти та сендвічі з...

Технології харчування: як новітні розробки та інновації в їжі змінюють наш раціон

Технології проникають у всі сфери життя, не оминувши й харчову індустрію. Харчові технології постійно розвиваються, і новітні розробки та...

Конструктори для шеф-кухарів: стартап доставляє до дверей прості набори для випічки складних десертів

Just Bake пропонує набори для випічки простих та якісних кондитерських виробів, які доставляє прямо до дверей. Всі інгредієнти виміряні...

Сир із картоплі, замінник рису та текіла без алкоголю: що покаже найінноваційніша виставка в Парижі

Серед інноваційних рішень – безалкогольна текіла, холодний чай на основі африканського ройбушу, високопротеїнове пиво для спортсменів та навіть замінники...

Відкрили найбільшу у світі фабрику для 3D-друку м’яса та риби

Нова фабрика під назвою “TASTE FACTORY” використовує власну розроблену технологію 3D Structuring, що дозволяє створювати продукти з рослинних інгредієнтів...

Може вас зацікавити

Харчовий гігант вкладає мільярд доларів в експеримент зі штучним інтелектом

У рамках угоди Coca‑Cola виділила $1,1 млрд на Microsoft...

Перші морепродукти, вирощені в лабораторії, готуються до продажу в Сінгапурі

Німецький стартап Bluu Seafood цими днями представив рибні палички...

Вибір редактора
В продовження теми