Ізраїльська компанія культивує у лабораторії ягоди. Рослини більше не потрібні

У той час коли на ринку у вільному доступі з’являється перше культивоване м’ясо, а інноваційні компанії оголошують про розширення потужностей, ізраїльський нутрітех-стартап Novella за тією ж самою технологією відтворює у лабораторії ягоди.

Novella знаходиться на ранніх стадіях розробки ягідних сумішей. За допомогою  «нової технології точного контролю середовища» компанії вдається відтворювати цілі клітини ягід.

Переваги ягід для здоров’я — це їх антиоксидантна здатність і загальні властивості оздоровлення. Маючи це на увазі, Novella знайшла спосіб тіж поживні речовини, але без необхідності використовувати всю рослину.

Стартап має грандіозні плани запровадити абсолютно новий канал постачання інноваційного продукту.

При вирощуванні ягід Novella використовуює ті ж технології, що й компанії, які вирощують м’ясо

«Ми зрозуміли, що вам не потрібна ціла рослина чи цілий плід, вам потрібна лише певна частина», — говорить Ітай Дана, співзасновник Novella. 

По суті, компанія перевіряє різні тканини ягідної рослини, шукає найвищу концентрацію поживних речовин, екстрагує їх і врешті-решт отримує продукт, який «на 100% складається з клітин рослин або ягід, без будь-яких інших відходів». 

Кінцевим результатом є порошок, який легко засвоюється організмом. Novella планує продавати цей продукт іншим гравцям у сегменті нутрицевтики. 

Нагадаємо, раніше вчені у лабораторії культивували виноград, вишні та персики без дерев, а швейцарська компанія відтворила клітини старовинного сорту яблук і створила із них добавку проти старіння.

Джерела: Novella, Food Dive

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Легендарна Nutella нарешті стане продуктом для веганів. Що всередині?

Рослинна версія культової шоколадно-горіхової пасти з’явиться в Італії цієї осені Таке оголошення компанія зробила в рік святкування 60-річчя легендарного продукту.В...

Насіння ацтеків лікує все — від гіпертонії до раку. Дослідження

Глобальний попит на другорядні культури, такі як чіа, просо та ямс, уже зараз починає зростати. Вони набувають все більшого...

Рейтинг продуктів без лактози й глютену: найкращі варіанти для людей з непереносимістю

Багато людей страждають на різні види харчової непереносимісті. Найвідоміші – це целіакія й лактозна недостатність. Організм людей, в яких...

Тофу тобі в бургер: Перша веганська мережа почала торгуватися на біржі

Компанія відкрила свій перший ресторан у 2016 р., а два роки потому – власний виробничий цех, що дозволило їй...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

На автоматі: Цього року Walmart запустить маршрут доставки повністю без водія

Сума інвестицій не розголошується. Проте відомо, що це є...

Британці з найпопулярнішої каші українців зробили чай

Гречка є безглютеновим продуктом, який містить низку важливих поживних...

Одна “безсмертна” лінія клітин корови дасть трильйони тонн м’яса

Розробка дозволить масово виробляти етичні м’ясні продукти та прокладе...

Розумні ферми: як штучний інтелект змінює сільське господарство?

Як АІ трансформує агросектор? Сільське господарство перебуває на межі революційних...

Вибір редактора
В продовження теми