В Україні з’явився інноваційний хліб, який може зберігатися місяцями

Концерн Хлібпром випустив на ринок унікальний пастеризований хліб авторської рецептури. Хліб продається під брендом AGROLA і може зберігатися місяцями.

Хоча пастеризація поширена у виробництві молочних продуктів, це є одним із методів консервування хліба також. 

Інші способи подовження зберігання випічки – це упаковка в модифікованій атмосфері, коли вилучається або майже вилучається кисень із упаковки, без замороження або використання консервантів.

В Хлібпромі для виробництва інноваційного обрали саме пастеризацію. В компанії уточнюють, що харчова цінність продуктів при пастеризації не змінюється, вони зберігаються смакові якості та цінні компоненти, вітаміни, ферменти тощо. 

Пастеризують свіжоспечені житні та заварні хліби. Для цього їх повторно нагрівають у спеціальних печах, щоб знищити всі ймовірно присутні мікроорганізми, та отримують продукт, який довше зберігає свій особливий смак та свіжість. 

Триваліше зберігання допоможе компанії розширити географію постачання хліба 

Згідно з технологією, пастеризація хліба відбувається за температури 78° C. Пастеризувати можна упаковку цілої буханки або нарізану хлібину. Для загортання необхідні відповідні термостійкі пакувальні матеріали. Що стосується упаковки, то це, як правило, товарна тара.

Пастеризований хліб зазвичай зберігається 3-9 місяців. У таких випадках термін придатності більше не залежить від того, чи хліб не запліснявів, а залежить від втрати м’якості або появи сторонніх присмаків.

Нагадаємо, раніше глобальна компанія знайшла натуральний інгредієнт пригнічує ріст цвілі у хлібі та тортах.

Джерела: Концерн Хлібпром, FoodSafety S.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційна кавоварка працює на WI-FI та варить каву з повітря

Натомість Kara Pod використовує технологію, яка перетворює на питну воду вологість із повітря. Інноваційна кавоварка може виробляти майже галон (3,2...

В Нідерландах збудують завод, де вироблятимуть унікальний білок за допомогою грибів

Очікується, що фабрика запрацює до 2022 року. Початкова потужність виробництва — 10 тис. т на рік, до 2027 р....

Новий бренд виготовляє косметику із українського меду. Інвестори — теж українці

Інгредієнтом для нового бренду став мед виробництва компанії Beehive, яку створив засновник інвестиційного холдингу EFI Group Ігор Ліскі.“Ми раді...

Більше комбучі та квашеної капусти: продажі їжі для зміцнення імунітету зросли на 50%

Щоб зробити такий висновок, дослідники проєкту Packaged Facts проаналізували сегмент продуктів, що містять пребіотики, пробіотики, багато клітковини та «суперпродукти»...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Камон, хамон. Індичий мініхамон приваблює «зелених» туристів в українські села

Крафтовий продукт має унікальну рецептуру. Зокрема, його обвалюють у...

Повернення вина в пакетах. ТОП-6 свіжих трендів на ринку напоїв

Чим і як тамуватимемо спрагу в 2021 році? Без...

Стартап, в який вклався Starbucks, винайшов робота для збору та видачі страв

Патент є продовженням попередньо отриманого компанією ще в 2019...

Шведи створили перше у світі молоко з картоплі для ідеального латте

Для розробки нової лінійки веганського молока Dug, стартап відмовився...

Вибір редактора
В продовження теми