На перше лабораторне м’ясо в ресторані шикуються черги попри преміальні ціни

У червні культивоване м’ясо офіційно дозволили продавати на ринку США першим двом компаніям – Upside Foods і Eat Just’s Good Meat. Це був знаковий момент для галузі, але за ці три місяці більшість зацікавлених споживачів досі не встигли посмакувати інноваційним продуктом.

Культивовані м’ясні продукти обох компаній доступні лише у преміальному сегменті громадського харчування: культивована курка культивоване м’ясо– в Bar Crenn у Сан-Франциско, а курятина Good Meat – в одному з ресторанів Хосе Андреса у Вашингтоні

Отримати новий кулінарний досвід – задоволення недешеве

Мішленівський бар Crenn у Сан-Франциско пропонує відвідувачам комплексне за $150 на одну особу, але для бронювання вам доведеться стояти в черзі в списку очікування. 

У столиці країни в China Chilcano можна спробувати культивовану курку Good Meat за $70 доларів за порцію в рамках дегустаційного меню від шеф-кухаря, відзначеного зіркою Мішлена. Але поки що це невеликі партії, ресторан може виготовляти лише кілька тарілок інноваційної страви щотижня. 

Хоча більше немає жодних перешкод до продажу культивованого м’яса в США, компанії-виробники не поспішають у супермаркети.

Головний операційний директор Upside Foods Емі Чен вважає, що м’яса “із пробірки” ще “п’ять-десять років” не з’явився на полицях продуктових магазинів.

«Нам потрібно попрацювати над тим, щоб навчити споживачів, що це за продукт», — сказала Чен. 

Тобто стратегія дозволити споживачам покласти до рота інноваційний продукт виключно через руки шеф-кухаря, відзначеного зіркою Мішлена, не була випадковою. Поки що ця інновація буде дорогою та ексклюзивною.

Нагадаємо, найбільший у світі переробник будує гігантський завод з виробництва м’яса із клітин в Іспанії.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Бутерм’яс: із пшеничного глютену створили в’ялене рослинне м’ясо

Перший із них, Spicy Kung Pao Jerky, виготовляється зі знаковими смаками провінції Сечуань — пряного імбиру та припеченого на...

Амстердамський виробник бургерів з мікроводоростей обіцяє влаштувати заколот на ринку їжі

Dutch Weed Burger заснована Марком Кулсомом і Лізет Крейшер, співавторами книг “Man Eat Plant” і “Dog Eat Plant”. У...

Льодяний борщ. Український сервіс iceFood заморожує готові страви за унікальною технологією

iceFood — це сервіс заморожених ready-to-eat корисних страв, на приготування яких піде від 3 до 5 хвилин. За цей...

Nestle підтримала розробника веганських бургерів – смачніших за Impossible Food та Beyond Meat

Перша пропозиція компаній, гамбургер з гороховим протеїном без глютену, без ГМО, буде представлена ​​в жовтні 2022 року. Зараз у...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Морський біолог виростить у лабораторії першу у світі устрицю та поєднає її з грибами

Стартап є одержувачем фінансування крупних профільних інвесторів Sustainable Food...

В Ізраїлі надрукували найбільший лабораторний стейк — зі справжнього м’яса та жиру

Ізраїльський виробник культивованого м’яса Mea Tech 3D надрукував стейк...

Мережа київських ресторанів годує личинками, ферментованими бобами та палючим том-ямом

Так, у «В’єтнамському Привіті» можна спробувати ферментовані боби. У...

Вибір редактора
В продовження теми