На перше лабораторне м’ясо в ресторані шикуються черги попри преміальні ціни

У червні культивоване м’ясо офіційно дозволили продавати на ринку США першим двом компаніям – Upside Foods і Eat Just’s Good Meat. Це був знаковий момент для галузі, але за ці три місяці більшість зацікавлених споживачів досі не встигли посмакувати інноваційним продуктом.

Культивовані м’ясні продукти обох компаній доступні лише у преміальному сегменті громадського харчування: культивована курка культивоване м’ясо– в Bar Crenn у Сан-Франциско, а курятина Good Meat – в одному з ресторанів Хосе Андреса у Вашингтоні

Отримати новий кулінарний досвід – задоволення недешеве

Мішленівський бар Crenn у Сан-Франциско пропонує відвідувачам комплексне за $150 на одну особу, але для бронювання вам доведеться стояти в черзі в списку очікування. 

У столиці країни в China Chilcano можна спробувати культивовану курку Good Meat за $70 доларів за порцію в рамках дегустаційного меню від шеф-кухаря, відзначеного зіркою Мішлена. Але поки що це невеликі партії, ресторан може виготовляти лише кілька тарілок інноваційної страви щотижня. 

Хоча більше немає жодних перешкод до продажу культивованого м’яса в США, компанії-виробники не поспішають у супермаркети.

Головний операційний директор Upside Foods Емі Чен вважає, що м’яса “із пробірки” ще “п’ять-десять років” не з’явився на полицях продуктових магазинів.

«Нам потрібно попрацювати над тим, щоб навчити споживачів, що це за продукт», — сказала Чен. 

Тобто стратегія дозволити споживачам покласти до рота інноваційний продукт виключно через руки шеф-кухаря, відзначеного зіркою Мішлена, не була випадковою. Поки що ця інновація буде дорогою та ексклюзивною.

Нагадаємо, найбільший у світі переробник будує гігантський завод з виробництва м’яса із клітин в Іспанії.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

NEWFOOD.UA та експерти обрали найкращі інноваційні харчові компанії

Редколегією першого українського видання про фудтек — NEWFOOD.UA — було складено long-list компаній-номінантів. Усього в список потрапило 140 українських...

Заморожену в азоті каву продають разом з канабісом

Кава та канабіс є саме тією “ідеальною парою”, яка може якісно покращити початок дня, говорить Еван Голдберг, співзасновник Houseplant.Продукт...

Лабораторія «win-win» створила преміум-шоколад за допомогою бродіння

Замість какао-бобів засновники Food Labs підприємець Ахрум Пак та науковець Джонні Дрейн додають у солодощі ферментований ячмінь та плоди...

Стартап створив із мікроорганізмів їстівні штрих-коди

Канадська компанія Index Biosystems винайшла спосіб поєднати унікальне програмне забезпечення, одноклітинні мікроорганізми та воду для відстеження точки походження майже...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Може вас зацікавити

З ряски створили найстійкіший у світі білок. Він такий же, як яєчний

Лемна, відома як ряска, є прекрасним джерелом RuBisCO. У...

Щоб змінити смак віскі, рокери Metallica приставили до бочок сабвуфери

У Великобританії нещодавно запустили новий бренд міцних алкогольних напоїв,...

Японка та американець створили молоко із кабачка — з вітаміном С та залізом

На сьогодні вже нікого не здивуєш мигдальним, вівсяним чи...

Інноваційний холодильник знищує бактерії, щоб подовжити термін зберігання їжі

Обладнання представлене на міжнародній виставці CES-2022 в США.Розумна система...

Вчені переробили дрібний планктон на добавку для здоров’я мозку

Інгредієнт містить пов’язані з лізофосфатидилхоліном (LPC) EPA та DHA....

Вибір редактора
В продовження теми