На перше лабораторне м’ясо в ресторані шикуються черги попри преміальні ціни

У червні культивоване м’ясо офіційно дозволили продавати на ринку США першим двом компаніям – Upside Foods і Eat Just’s Good Meat. Це був знаковий момент для галузі, але за ці три місяці більшість зацікавлених споживачів досі не встигли посмакувати інноваційним продуктом.

Культивовані м’ясні продукти обох компаній доступні лише у преміальному сегменті громадського харчування: культивована курка культивоване м’ясо– в Bar Crenn у Сан-Франциско, а курятина Good Meat – в одному з ресторанів Хосе Андреса у Вашингтоні

Отримати новий кулінарний досвід – задоволення недешеве

Мішленівський бар Crenn у Сан-Франциско пропонує відвідувачам комплексне за $150 на одну особу, але для бронювання вам доведеться стояти в черзі в списку очікування. 

У столиці країни в China Chilcano можна спробувати культивовану курку Good Meat за $70 доларів за порцію в рамках дегустаційного меню від шеф-кухаря, відзначеного зіркою Мішлена. Але поки що це невеликі партії, ресторан може виготовляти лише кілька тарілок інноваційної страви щотижня. 

Хоча більше немає жодних перешкод до продажу культивованого м’яса в США, компанії-виробники не поспішають у супермаркети.

Головний операційний директор Upside Foods Емі Чен вважає, що м’яса “із пробірки” ще “п’ять-десять років” не з’явився на полицях продуктових магазинів.

«Нам потрібно попрацювати над тим, щоб навчити споживачів, що це за продукт», — сказала Чен. 

Тобто стратегія дозволити споживачам покласти до рота інноваційний продукт виключно через руки шеф-кухаря, відзначеного зіркою Мішлена, не була випадковою. Поки що ця інновація буде дорогою та ексклюзивною.

Нагадаємо, найбільший у світі переробник будує гігантський завод з виробництва м’яса із клітин в Іспанії.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Голландці зібрали 1,2 млн євро на виробництво риб’ячого жиру без риби

Вливання капіталу було здійснене через інвестиційну платформу DuurzaamInvesteren.Останній раунд краудфандингу успішно закрили протягом трьох тижнів за участі приватних інвесторів.На...

Швейцарці розробили технологію, що імітує мармуровість у рослинному м’ясі

Нова запатентована технологія PrimeLock+ імітує клітини тваринного жиру таким чином, що рослинне м'ясо за смаком та текстурою максимально схоже...

Вчені поселили буру гниль на вичавки смородини, і отримали новий ароматизатор

Результати дослідження вони опублікували в ACS’ Journal of Agricultural and Food Chemistry. Там вчені зазначають, що суниця лісова цінується...

Замінники м’яса: ТОП-13 продуктів з високим вмістом білка

Яйця В одному яйці може бути від 5 до 8 г протеїну. Корисні речовини, які є в яйцях, засвоюються людським...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Створили «альтернативу» конопель із апельсинових кірок — для усунення стресу та спокою

Така добавка не містить тетрагідроканабінолу, психотропного компоненту та інших...

Виробники готової їжі можуть отримати 8 млн грн гранту на модернізацію

Згідно з умовами грантової програми, підприємства можуть отримати грант...

Випустили джина: У Фінляндії виготовили перший джин на основі вівсяного молока

На розробку продукту частково надихнув член правління Arctic Blue...

Каліфорнійці створили мультитекстурний чай, що смакує краще, якщо його жувати

Joyba Bubble Tea — це інноваційний мульти-текстурний чай з...

Ну і нут: для веганів створили яйця із нуту, льону та картоплі

Новий продукт – Peggs – вона створила на своїй...

Вибір редактора
В продовження теми