Іспанці створили кошерну «чорну ікру» із японських водоростей

Іспанська компанія Eurocaviar розробила кілька альтернатив ікрі, створюючи сфери Besphere, схожі на риб’ячу ікру, але без використання риби.

Альтернативу ікрі Eurocaviar винайшла із морських водоростей вакаме та кодіум. 

«Ми застосовуємо техніку сферифікації, щоб перетворити зелені вакаме, які вважаються у нас найпопулярнішими морськими водоростями, на сферичну “ікру”. Її можна використовувати в азійській кухні, суші, різних японських стравах або як начинку для салату», – розповідає Чарі Серрано Наварро, відповідальний за продажі та операції в Eurocaviar.

Водорості вакаме

Компанія також створює сфери з морських водоростей кодіум, рідкісних морських рослин з Галісії, північно-західної Іспанії. Така ікра має глибший смак, пояснює Наварро, і забезпечує для компанії диверсифікацію. 

«У нас є кілька проєктів у майбутньому, щоб постачати на переробку різні морські водорості з різних куточків світу. Ми будемо використовувати ту саму техніку для створення різних смакових профілів», – каже він.

Альтернативну ікру з вакаме та кодіуму можна додавати до гарячих і холодних страв, вони сертифіковані як веганські, халяльні та кошерні. 

Окрім того, продукт має низьку калорійність та є веганським. Колір рослинної ікри не тьмяніє. Її можна змішувати з соусами або чим завгодно.

Нагадаємо, раніше британці виростили чорну ікру у лабораторії. Зараз її постачають в готелі й більш як 80 ресторанів з «мішленівськими зірками».

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Піранья із корнеплоду — на прилавках з’явилися нові продукти від стартапів

Лінійка продуктів включає рослинні версії популярної риби, як-от лосось, копчений лосось і тунець, а також інноваційні варіанти, які досі...

Із японського сорго створили стейк, «кращий за м’ясо». Розповідаємо, чим

Основою продукту стало японське сорго (такібі), що вирощується в Токусімі  Однією з головних продуктів лінійки є Nikugoe Hamburg Steak, який,...

На рисовому лушпинні та кавових відходах: китайці вирощують живі меблі із грибів

Ідея проєкту полягає в тому, щоб надати нове життя відходам та переосмислити підхід до виробництва предметів повсякденного вжитку, надаючи...

Випустили джина: У Фінляндії виготовили перший джин на основі вівсяного молока

На розробку продукту частково надихнув член правління Arctic Blue Туомас Кукконен, який є колишнім генеральним директором фінської вівсяної компанії.Новий...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

“Згущенка”, сметана та сир із буйволиного молока — українська ферма не встигає за попитом

На ферму можна сходити на екскурсію та поспілкуватися з...

Японські вчені надрукували яловичий стейк по $900 за півторасантиметровий шматок

Для культивованої яловичини створення стейка за складом і структурою...

Німецький стартап отримав рекордні $58 млн на сосиски із коріння грибів

Це – найбільшая інвестиція в грибний міцелій у Європі Загальна...

Impossible Foods восени виведе на ринок рослинну курятину. Почнуть — з ресторанів

Компанія не відмовляється від своїх планів, навіть попри те,...

Ізраїльський стартап друкуватиме рослинні яйця на 3D-принтері

Новий продукт створений за підтримки венчурної компанії Millennium Food-Tech,...

Вибір редактора
В продовження теми