Іспанці створили кошерну «чорну ікру» із японських водоростей

Іспанська компанія Eurocaviar розробила кілька альтернатив ікрі, створюючи сфери Besphere, схожі на риб’ячу ікру, але без використання риби.

Альтернативу ікрі Eurocaviar винайшла із морських водоростей вакаме та кодіум. 

«Ми застосовуємо техніку сферифікації, щоб перетворити зелені вакаме, які вважаються у нас найпопулярнішими морськими водоростями, на сферичну “ікру”. Її можна використовувати в азійській кухні, суші, різних японських стравах або як начинку для салату», – розповідає Чарі Серрано Наварро, відповідальний за продажі та операції в Eurocaviar.

Водорості вакаме

Компанія також створює сфери з морських водоростей кодіум, рідкісних морських рослин з Галісії, північно-західної Іспанії. Така ікра має глибший смак, пояснює Наварро, і забезпечує для компанії диверсифікацію. 

«У нас є кілька проєктів у майбутньому, щоб постачати на переробку різні морські водорості з різних куточків світу. Ми будемо використовувати ту саму техніку для створення різних смакових профілів», – каже він.

Альтернативну ікру з вакаме та кодіуму можна додавати до гарячих і холодних страв, вони сертифіковані як веганські, халяльні та кошерні. 

Окрім того, продукт має низьку калорійність та є веганським. Колір рослинної ікри не тьмяніє. Її можна змішувати з соусами або чим завгодно.

Нагадаємо, раніше британці виростили чорну ікру у лабораторії. Зараз її постачають в готелі й більш як 80 ресторанів з «мішленівськими зірками».

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Британський новатор переробив залишки капусти у високобілкову харчову добавку

Компанія Nutrapharma, що базується в Лінкольні (Англія), навесні запропонує ринку нову харчову добавку у вигляді капсул — високобілковий порошок,...

Стартап запускає фуа-гра з кеш’ю та кокосової олії, яка отримала мішленівське визнання

Продукт створений у трьох варіантах — з традиційним смаком, з перцем Espelette та зі смаком трюфелів.Заснована у 2020 році,...

Ізраїльський стартап створив із дріджів яскраві барвники кольору буряку та кактуса

Це як ніколи доречно, адже споживачі самі шукають на полицях більш здорову, натуральну та екологічно чисту їжу. Тенденція змушує виробників...

Nestlé інвестує у фуа-гру з древньої японської приправи

Це вже другий сезонний запуск рослинної фуа-гри. Нова версія – результат більш тривалих досліджень і розробок, говорять в Nestlé....

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Кавові шкірки зупинять старіння — нова розробка вчених

«Ми вирощуємо рослинні клітини та їх частини в біореакторах»,...

Вчені пропонують виготовляти рослинне м’ясо з арахісової шкаралупи

Це відкриття має потенціал змінити підходи до управління харчовими...

Грибний криль. Вперше із мікопротеїну створили цілі креветки та кальмари

На сьогодні більшість альтернативних морепродуктів представлені на світовому ринку...

Виробник грудного молока створив за гроші Coca-Cola перший у світі клітинний йогурт

Цього разу Wilk представила перший у світі йогурт, виготовлений...

Молоко за рецептом від штучного інтелекту буде краще звичайного

Ginkgo Bioworks, як платформа для клітинного програмування та біозахисту,...

Вибір редактора
В продовження теми