Ізраїльський стартап масштабує виробництво преміальної риби із пробірки

Ізраїльська харчова технологія Wanda Fish Technologies залучила $7 млн початкового фінансування для масштабування виробництва свого першого продукту — культивованого філе блакитного тунця.

Компанія стверджує, що її культивований блакитний тунець вироблений відповідно до стандартів не ГМО продуктів. 

Він повторює текстуру, смак і поживну цінність виловленої в дикій природі риби але не містить забруднень океану, таких як ртуть.

Зі старту роботи компанія залучила $10 млн капіталу

«Ми виконуємо спільну місію — покращити глобальний ланцюжок харчових продуктів, створивши смачне та більш стійке майбутнє», – говорить Дафна Геффец, доктор філософії, співзасновниця і генеральний директор Wanda Fish. 

За її словами, фінансова підтримка провідних світових венчурних фондів дає компанії значні переваги у виведенні на ринок екологічного культивованого блакитного тунця.

Компанія Wanda Fish була заснована у 2021 році The Kitchen Hub та Дафною Геффец, експертом з біотехнологій. Разом вони створили платформу, яка може вирощувати клітинним способом рибу різних видів.

На прикладі тунця Wanda Fish успішно продемонструвала можливість створення клітинної риби із диференційованих тканин – м’язів та жиру. 

Її запатентована 3D-технологія може точно контролювати рівень жиру в її кінцевих продуктах, дозволяючи створювати преміальні нарізки філе, включаючи дуже зажадану нарізку toro premium.

Нагадаємо, раніше Wanda Fish поділилася очікуваннями вивести культивований тунець на ринок у 2026 році. Також компанія займається відтворенням такої риби як жовтохвіст.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Розробник, що виростив із гену мамонта доісторичне м’ясо, представляє інший унікальний продукт

Vow створює культивоване м’ясо із клітин рідкісних японських перепелів Coturnix japonica.Продукт вирощують без застосування суперечливої ​​фетальної бичачої сироватки та...

Технології харчування: як новітні розробки та інновації в їжі змінюють наш раціон

Технології проникають у всі сфери життя, не оминувши й харчову індустрію. Харчові технології постійно розвиваються, і новітні розробки та...

На впровадження штучного інтелекту у виробництво їжі можна отримати 4 млн грн

Мета USAID – підтримати інноваційну трансформацію та розвитку переробних підприємств.Гранти підтримуватимуть переробні компанії у виробництві інноваційних продуктів, модернізації, скороченні...

Литовці пакуватимуть їжу в нанокоробки, які поглинатимуть зайвий жир

На заміну картонним харчовим контейнерам, вкритим поліетиленовою плівкою, прийшла коробка, виготовлена з твердого картону Smurfit Kappa Twin Kraft Solid.Його...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Перше в світі лабораторне м’ясо краба потрапило в ресторани. Ціна — $3000 за кілограм

Її провів шеф-кухар Хосе Луїс Дель Амо з компанії...

Молоко пропонують замінити борошнистими черв’яками: це так же поживно

До такого висновку дійшли вчені Маастрихтського університету у Нідерландах.Для...

Німецький стартап перший у світі за допомогою точного бродіння створив шоколад без какао-бобів

QOA застосовує технологію точного бродіння, що дозволяє відтворити склад...

Biobake Fresh Rich — новий фермент, який продовжує термін придатності солодкої випічки

Biobake Fresh Rich – це ферментний розчин для солодкої...

Вибір редактора
В продовження теми