Рослинне м’ясо Planted виготовляється лише з кількох натуральних інгредієнтів. Наприклад, курятину швейцарська компанія створює із води, білку та клітковини гороху, а також ріпакової олії. Жодної сої, глютену чи продуктів генної інженерії.
Рослинна качка також має у своєму складі лише зрозумілі прості інгредієнти – соняшник, овес і горох, збагачений вітаміном B12. Такий замінник м’яса містить харчові волокна, а також усі дев’ять незамінних амінокислот.
Качка Planted має солодко-гострий смак та «ідеальний баланс карамелізованої хрусткості та ніжної соковитості»
У виробничому процесі компанія використовує чисті, якісні рослинні інгредієнти без добавок. Аби перетворити їх у “м’ясо”, Planted вдається до технологій екструзії та ферментації.
Це допомагає надати рослинним білкам смак і соковиту текстуру м’яса
Екструзія, за допомогою якої з 1960-х років виготовляють макарони, пластівці та закуски, виявилася особливо практичною у створенні рослинного м’яса. Цей процес, удосконалений з урахуванням сучасних знань, допомагає рослинним білкам, які зазвичай мають округлу форму на мікроскопічному рівні, перетворюватися на подовжені і волокнисті, подібні до м’язових волокон тварин.
Врешті, поєднання екструзії та ферментації дозволяє Planted виробляти рослинне м’ясо з покращеним смаком, текстурою, безпечністю та поживною цінністю.
Інноваційна рослинна качка Planted дебютувала в магазинах великої рітейл-мережі Tesco у Великобританії. Продукт можна знайти у 350 торгових точках по всій країні.
Нагадаємо, раніше дистриб’ютор Beyond Meat в Україні розповідав про те, як рослинне м’ясо рятує світ.