Швейцарці створили рослинну качку за технологією, якій уже 60 років

Planted, швейцарська компанія, яка створює смачні альтернативи рослинному м’ясу, а також здорові, екологічні та легкі у приготуванні, дебютувала з новим продуктом – рослинною качкою.

Рослинне м’ясо Planted виготовляється лише з кількох натуральних інгредієнтів. Наприклад, курятину швейцарська компанія створює із води, білку та клітковини гороху, а також ріпакової олії. Жодної сої, глютену чи продуктів генної інженерії.

Рослинна качка також має у своєму складі лише зрозумілі прості інгредієнти –  соняшник, овес і горох, збагачений вітаміном B12. Такий замінник м’яса містить харчові волокна, а також усі дев’ять незамінних амінокислот.

Качка Planted має солодко-гострий смак та «ідеальний баланс карамелізованої хрусткості та ніжної соковитості»

Рослинна качка Planted
Рослинна качка Planted

У виробничому процесі компанія використовує чисті, якісні рослинні інгредієнти без добавок. Аби перетворити їх у “м’ясо”, Planted вдається до технологій екструзії  та ферментації. 

Це допомагає надати рослинним білкам смак і соковиту текстуру м’яса

Екструзія, за допомогою якої з 1960-х років виготовляють макарони, пластівці та закуски, виявилася особливо практичною у створенні рослинного м’яса. Цей процес, удосконалений з урахуванням сучасних знань, допомагає рослинним білкам, які зазвичай мають округлу форму на мікроскопічному рівні, перетворюватися на подовжені і волокнисті, подібні до м’язових волокон тварин. 

Врешті, поєднання екструзії та ферментації дозволяє Planted виробляти рослинне м’ясо з покращеним смаком, текстурою, безпечністю та поживною цінністю. 

Інноваційна рослинна качка Planted дебютувала в магазинах великої рітейл-мережі Tesco у Великобританії. Продукт можна знайти у 350 торгових точках по всій країні.

Нагадаємо, раніше дистриб’ютор Beyond Meat в Україні розповідав про те, як рослинне м’ясо рятує світ.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційний портативный генератор газує воду одним натисканням

Новий спосіб насолодитися газованою водою передбачає можливість зробити її прямо вдома. Пристрій під назвою "Terra", що означає "Земля", є відображенням...

Як нейротехнології та штучний інтелект змінюють харчову індустрію та раціон

Штучний інтелект (ШІ) у харчовій індустрії змінює підхід до створення продуктів та їх персоналізації. Завдяки обробці великих обсягів даних,...

Майонез з шоколадом та апельсином — легендарна компанія випустила до Різдва ексклюзивний продукт

Heinz, найвідоміший у світі виробник кетчупів та майонезів, об’єднався з американською компанією виробником солодощів Terry, аби створити неймовірне святкове...

Корейський стартап, що вирощує яловичину на морських водоростях, отримав мільйонні інвестиції

Заснований у 2019 році, стартап заявив, що до кінця десятиліття зможе виробляти культивований стейк по 90 грн за кілограм.Крім...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Молекулярний білок вперше сертифікували як не ГМО. Піде на спортивне харчування

MicelPure — це міцелярний ізолят казеїну. Він містить 86%...

Україна відновила рекорд з експорту замороженої малини

За даними аналітиків EastFruit, у жовтні 2024 року український...

Сироварня на Прикарпатті коптить гуцульський будз та ліпить коників

Засновники бренду — Юлія та Василь Тирсіники — з...

В Ізраїлі представили перший в світі стейк рибай на основі клітин, надрукований на 3D принтері

Технологія 3D-біодруку Aleph Farms поєднує в собі культивування клітин...

Вибір редактора
В продовження теми