Ізраїльський стартап створив із дріджів яскраві барвники кольору буряку та кактуса

Ізраїльський біотехнологічний стартап Phytolon отримав додаткове фінансування для запуску на ринок інноваційних натуральних харчових барвників, отриманих за допомогою точного бродіння дріжджів.

spot_img

Це як ніколи доречно, адже споживачі самі шукають на полицях більш здорову, натуральну та екологічно чисту їжу. 

Тенденція змушує виробників неухильно відмовлятися від використання синтетичних барвників та експериментувати зі стабільними кольорами, отриманими із природних джерел. 

“Необхідність заміни штучних барвників, які пов’язують з проблемами зі здоров’ям, та вимога галузі щодо рентабельних і високоякісних натуральних замінників робить цей простір особливо цікавим”, – говорить Халім Джубран, співзасновник і генеральний директор Phytolon.

За його словами, кількість пропозицій сучасних натуральних харчових барвників на ринку дуже обмежена порівняно зі штучними інгредієнтами.

Отриману грошову ін’єкцію Phytolon використає для виведення на ринок власної розробки

Однак суму інвестицій в компанії не називають. 

Phytolon використовує технологію бродіння, де за допомогою пекарських дріжджів Saccharomyces cerevisiae отримує яскраві пігменти. У природі вони зустрічаються в різних класах рослин, таких як буряк, плоди кактуса, плоди дракона тощо.

Окрім класичного застосування такі барвники можуть згодитися виробникам рослинного м’яса, замінників молочних продуктів тощо. 

Наприклад, природні коричневі та червоні барвники м’яса рослинного походження можуть допомогти відтворити автентичний перехід кольору від червоного до коричневого під час приготування. А у напоях рослинного походження природні зігріваючі ванільні та яєчні відтінки з горіхово-коричневими кольорами можуть допомогти приховати крейдяний або сірий вигляд початкового продукту. 

Нагадаємо, аргентинський стартап робить яскраві барвники з ниткоподібних грибів. Раніше для цього мололи комах.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сінгапурський стартап винайшов машину для створення рослинних жовтків

Стартап запевняє, що яйця мають той самий смак і текстуру, що й традиційні: жовтки, які сочаться, і яєчні білки...

Зона комфорту з Amazon. Рітейлер відкрив перший в Європі безконтактний супермаркет

Можливість скупитися продуктами з використанням інноваційних технологій отримали британці. Безконтактна точка продажу розмістилася у торговому центрі Ealing Broadway у...

Стартап отримав 3 млн євро на створення грудного молока з клітин молочних залоз

Спочатку Nūmi планує подати заявку на дозвіл регулювальних органів у США, а потім у Європі та Азії.Компанія виробляє культивоване...

Британський гумор: впровадять маркування калорій та заборонять рекламу шкідливої їжі

Оскільки близько 28% дорослих і 21% дітей у віці 10-11 років Великобританії страждають ожирінням, уряд країни розробив ряд рекомендацій...

Австралійці створили дитячу суміш із кокоса. Майже як материнське молоко

Співпраця з Університетом Квінсленду, батьками та медичними фахівцями дозволила створити продукт, що максимально наближений до материнського молока та забезпечує...

Запорізький виробник варить із кизилу дропси та фарширує ягоди анчоусами

Кизилові дропси виготовляють з кизилового та яблучного пюре з додаванням меду та йогурту.  Солодощі не містять цукру, але багаті на...

Може вас зацікавити

Сервіс Glovo розпочав співпрацю з АТБ. Допомогли американські технології

Щоб інтегрувати в додаток АТБ, компанії скористалися технологією Corezoid...

Вибір редактора
В продовження теми