Ізраїльський стартап створив із дріджів яскраві барвники кольору буряку та кактуса

Ізраїльський біотехнологічний стартап Phytolon отримав додаткове фінансування для запуску на ринок інноваційних натуральних харчових барвників, отриманих за допомогою точного бродіння дріжджів.

Це як ніколи доречно, адже споживачі самі шукають на полицях більш здорову, натуральну та екологічно чисту їжу. 

Тенденція змушує виробників неухильно відмовлятися від використання синтетичних барвників та експериментувати зі стабільними кольорами, отриманими із природних джерел. 

“Необхідність заміни штучних барвників, які пов’язують з проблемами зі здоров’ям, та вимога галузі щодо рентабельних і високоякісних натуральних замінників робить цей простір особливо цікавим”, – говорить Халім Джубран, співзасновник і генеральний директор Phytolon.

За його словами, кількість пропозицій сучасних натуральних харчових барвників на ринку дуже обмежена порівняно зі штучними інгредієнтами.

Отриману грошову ін’єкцію Phytolon використає для виведення на ринок власної розробки

Однак суму інвестицій в компанії не називають. 

Phytolon використовує технологію бродіння, де за допомогою пекарських дріжджів Saccharomyces cerevisiae отримує яскраві пігменти. У природі вони зустрічаються в різних класах рослин, таких як буряк, плоди кактуса, плоди дракона тощо.

Окрім класичного застосування такі барвники можуть згодитися виробникам рослинного м’яса, замінників молочних продуктів тощо. 

Наприклад, природні коричневі та червоні барвники м’яса рослинного походження можуть допомогти відтворити автентичний перехід кольору від червоного до коричневого під час приготування. А у напоях рослинного походження природні зігріваючі ванільні та яєчні відтінки з горіхово-коричневими кольорами можуть допомогти приховати крейдяний або сірий вигляд початкового продукту. 

Нагадаємо, аргентинський стартап робить яскраві барвники з ниткоподібних грибів. Раніше для цього мололи комах.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

«У подальшому ми плануємо розвивати формат dark store», — Олексій Юхимчук, співзасновник Rocket

В Україні нарощує оберти та виходить за кордон сервіс доставки їжі з ресторанів та супермаркетів Rocket. Одночасне підключення 10 міст,...

Робот-ресторан, який готує 400 страв з макаронів за годину, отримав мільйонні інвестиції

Нове фінансування є наступним раундом залучення інвестицій після отримання паризьким стартапом 1 млн євро у 2019 році.Робот Cala —...

З рослини зі спаржевих виготовили лінійку слабоалкогольних столових вин

AgaVida — тонко-солодке, злегка шипуче вино, виготовлене з агави преміум-класу, доповнене натуральними фруктовими смаками.Напій роблять із 100% нектару блакитної...

Не підмочіть репутацію. Плівка з водоростей довше зберігає продукти свіжими та розчиняється в воді

Новий матеріал складається з натуральних інгредієнтів, є безпечним для здоров'я споживачів та довкілля. У дослідженні, опублікованому в Journal of Food...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Молокія випустила йогурти зі смаком квітів та фруктів

Нові смаки: троянда з суницею, мальва з грушею, та...

Амстердамський виробник бургерів з мікроводоростей обіцяє влаштувати заколот на ринку їжі

Dutch Weed Burger заснована Марком Кулсомом і Лізет Крейшер,...

У США відтворили вівсяне молоко за старовинним рецептом та зробили його органічним

Сестри  Крістіна Дорр Дрейк та Олена Дорр Зієнда відтворили...

Українці придумали альтернативу шкідливим картопляним чіпсам — з моркви та буряку

Здорова їжа представлена безліччю смаків – від нейтрально овочевих...

Литовці пакуватимуть їжу в нанокоробки, які поглинатимуть зайвий жир

На заміну картонним харчовим контейнерам, вкритим поліетиленовою плівкою, прийшла...

Вибір редактора
В продовження теми