Вчені переробили кавову гущу на біорозкладану плівку для упаковки їжі

Дослідники з Університет штату Південна Дакота, США, використали відпрацьовану кавову гущу для створення біорозкладаної харчової упаковки.

Вчені “витягли” із кавової гущі лігноцелюлозний залишок та переробили його на плівку. 

Плівку успішно протестовано за товщиною, міцністю на розрив, відносним подовженням при розриві, паропроникністю, пропусканням електромагнітного випромінювання, антиоксидантними властивостями тощо. 

При вологості ґрунту 30% упаковка розкладається за 45 днів, розповідає Срінівас Джанасвамі з Департаменту молочних і харчових продуктів американського університету.

При цьому інноваційна упаковка має властивості, які можна порівняти з традиційними пластиковими плівками.

Її можна використовувати для пакування харчів чи фармацевтичних продуктів, вона блокує ультрафіолетове та інфрачервоне випромінювання та має антиоксидантні властивості.

У світі щороку викидається 8 млн т кавової гущі

«Утилізація такої величезної кількості відпрацьованих відходів створює екологічні проблеми через їх природну здатність виділяти значну кількість парникових газів, таких як вуглекислий газ і метан», – говорить вчений.

Натомість екологічна упаковка вирішить і проблему кавових відходів, і проблему надмірного застосування пластику. 

Дослідники описують інноваційну плівку як «перспективний, економічний і [екологічно] стійкий спосіб виробництва міцної біорозкладаної упаковки для заміни нафтохімічного пластику».

Нагадаємо, раніше вчені розробили із кавової гущі на 30% міцніший бетон, а сінгапурські вчені створили пиво із кавових відходів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Як ракета над Парижем: Український сервіс доставки їжі розпочав роботу у Греції та Франції

У Греції Rocket запустив доставку в Афінах. На сьогодні там підключені до сервісу десятки ресторанів в різних районах міста.У...

Лідери ринку створили глазуровані пончики для нарощування м’язів

Популярна мережа Dunkin' Donuts у співпраці з Bellring Brands, яка виготовляє харчові добавки для бодибілдингу, створила інновацію, від якою...

Стартап створив низькокалорійну заміну молока із кавунового насіння

Засновник компанії Гільєрме Майя Сілва розпочав розробку продукту після вивчення органічного землеробства та сталого сільського господарства в Каліфорнійському університеті...

Візитівка столиці. Виробник «Київського Сухого Варення» розробив нові продукти — з буряку та гарбузів

Як розповів newfood.ua Ярослав Семенець, який заснував крафтове виробництво разом зі своє дружиною Світланою у 2016 році, тепер до...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Колишній фіндиректор Kraftz Heinz створив вівсяне молоко, корисне для серця

Бренд розробив колишній фінансовий директор Kraftz Heinz Indonesia під...

Get Ready: top-3 new trends of the ready meals market from Natalia Shmyghelska

Ukraine follows the global trends, and several companies have...

Великий завод перетворить відпрацьоване зерно на піцу, чіпси та замінники м’яса

Підприємство, розташоване в Аппенцелі (Швейцарія), здатне щорічно переробляти 25...

Фудтех України 2022: тренди, інвестори, новинки, стартапи, компанії

За оцінкою Pitchbook, сервіси та технології «навколо їжі» залучають...

Kalyus Winery створює вино із найдавніших виноградних сортів на березі Дністра

У довоєнні часи Kalyus Winery організовувала дегустації вин з...

Вибір редактора
В продовження теми