Інноваційний, але натуральний інгредієнт пригнічує ріст цвілі у хлібі та тортах

Глобальний виробник інгредієнтів Kemin Industries створив інгредієнт, який пригнічує ріст цвілі та дозволяє подовжити термін придатності хліба та солодощів.

Продукт під назвою Shield V Plus Dry є натуральним інгредієнтом, який поєднує буферизований оцет і рослинні екстракти.

Інгредієнт запобігає розвитку цвілі в тістечках, тортильях та хлібі

Однак розробник зазначає, що продукт є універсальним. Його також можна застосовувати як природну альтернативу сорбату калію в емульсіях, соусах, заправках та інших продуктах з високим вмістом води.

Вчений Kemin працює над розробкою нових продуктів, архівне фото

Керолайн Екоффард, менеджер платформи продукту, розповідає, що уповільнити розвиток цвілі дає змогу синергія оцтової та сорбінової кислоти на молекулярному рівні.

Він вважає це потужним інструментом для подовження терміну зберігання продуктів. При цьому продукт є цілком натуральним на відміну від традиційних методів консервування, де використовуються синтетичні добавки. 

Його можна використовувати у виробництві хліба, десертів, тортів тощо. До речі, Екоффард акцентує, що один лише ринок тортів у 2019 році оцінювався в $43 млрд. Протягом 2020-2027 рр. він зростатиме на 3,3% щороку. Тож можливості застосування інноваційного продукту – надзвичайно широкі. 

Нагадаємо, раніше Kemin розробила інноваційний функціональний білок для панірування їжі. Розробка робить смажені страви більш хрусткими та знижує обсяг використання жиру для смаження на 50%.

Джерела: Kemin Industries, Innovations Food, Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Бренд Unilever створив синьо-жовті кросівки із залишків їжі, що йде у смітник

Гриби, кукурудза, яблука та виноград – тепер вони можуть не лише стати частиною щоденної їжі, а і вашим наступним...

Колишній науковець з Херсонщини варить кавунове варення та чавить олію з його насіння

Пекмез, або так званий «кавуновий мед», — це густа за консистенцією солодка маса, яка отримується шляхом випарювання кавунової сировини...

«Тарілка» на всіх. В Україні запрацював перший банк їжі

Організацію у 2019 році створив у Львові українець Ростислав Косюра, який до цього 23 роки прожив у Німеччині та...

Стартап планує заробити мільярд на печиві, яке готується 25 секунд

Щоб отримати свіже печиво, заготовки необхідно помістити на короткий час до мікрохвильовки.У рецептурі використовуються якісні натуральні інгредієнти – крижане...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Продукт із морквяних відходів отримав світову нагороду за інновації

Plant Based World Expo відзначає інновації в промисловості харчових...

Раби баобаба: винайшли спортивний напій з додаванням плодів африканського дерева

Британський бренд Tribal Sports Nutrition вивів на ринок новий...

Інноваційний стартап створив аналог м’ясного соку з червоних мікроводоростей

Стартап Yemoja, що займається розробкою морських інгредієнтів, розробив продукт,...

Фінські вчені створили яєчний білок з грибів, якими залатують тріщини в бетоні

Фінський Центр технологічних досліджень VTT спільно з вченими Future...

Вибір редактора
В продовження теми