Інноваційний, але натуральний інгредієнт пригнічує ріст цвілі у хлібі та тортах

Глобальний виробник інгредієнтів Kemin Industries створив інгредієнт, який пригнічує ріст цвілі та дозволяє подовжити термін придатності хліба та солодощів.

Продукт під назвою Shield V Plus Dry є натуральним інгредієнтом, який поєднує буферизований оцет і рослинні екстракти.

Інгредієнт запобігає розвитку цвілі в тістечках, тортильях та хлібі

Однак розробник зазначає, що продукт є універсальним. Його також можна застосовувати як природну альтернативу сорбату калію в емульсіях, соусах, заправках та інших продуктах з високим вмістом води.

Вчений Kemin працює над розробкою нових продуктів, архівне фото

Керолайн Екоффард, менеджер платформи продукту, розповідає, що уповільнити розвиток цвілі дає змогу синергія оцтової та сорбінової кислоти на молекулярному рівні.

Він вважає це потужним інструментом для подовження терміну зберігання продуктів. При цьому продукт є цілком натуральним на відміну від традиційних методів консервування, де використовуються синтетичні добавки. 

Його можна використовувати у виробництві хліба, десертів, тортів тощо. До речі, Екоффард акцентує, що один лише ринок тортів у 2019 році оцінювався в $43 млрд. Протягом 2020-2027 рр. він зростатиме на 3,3% щороку. Тож можливості застосування інноваційного продукту – надзвичайно широкі. 

Нагадаємо, раніше Kemin розробила інноваційний функціональний білок для панірування їжі. Розробка робить смажені страви більш хрусткими та знижує обсяг використання жиру для смаження на 50%.

Джерела: Kemin Industries, Innovations Food, Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Японці розробили стандарти для вирощування лабораторного м’яса на заводах та вдома

Компанії-члени консорціуму планують співпрацювати у п’яти різних сферах, щоб допомогти прискорити загальний розвиток сектору: джерело клітин, культуральне середовище, обладнання...

Нідерландський стартап створює протеїн із стебел помідорів та трави

Grassa отримала фінансування в рамках участі у змаганні для стартапів з перероблення побічних потоків садівництва на цінні протеїни, ферменти...

The Golden Flax Seeds. How innovative snack producer in Ukraine grew despite lockdowns

Is pandemic the best time for business experiments? Perhaps, it isn’t. Still, it is a great opportunity to make...

У Гонконзі з’явилася перша кулінарна академія для гуру веганської кухні

Нова кулінарна школа відкрита у співпраці з гігантом сектору нерухомості Great Eagle Group та призначена для шеф-кухарів ресторанів, фахівців...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Інноваційна плитка б’є їжу електрострумом, щоб зробити її корисною

Розумна плита працює за технологією «інтегрального нагрівання» за допомогою...

Французький аграрний гігант розробив інноваційне борошно з підвищеним вмістом клітковини

Згідно даних компанії, їхнє борошно містить резистентний крохмаль та ...

Лазери друкують на продуктах їстівні голограми із солодкого крохмалю

Дослідники звітності в Американському хімічному товаристві ACS Nano пропонують...

Перша публічна дегустація лабораторної яловичини: це дійсно смакує як м’ясо

Дегустація відбулася в Нідерландах, які на законодавчому рівні дозволили...

Вибір редактора
В продовження теми