У лабораторії виростили найрідкіснішу ікру по $1000 за кг

Біотехнологічна компанія Marinas Bio культивує найрозкішнійший делікатес у світі – ікру рідкісної та зникаючої риби.

Ікра — це «одинарні клітини», тому нема потреби «упаковувати» їх разом у кінцевий продукт, як, наприклад, рибу чи м’ясо. При цьому виробництво делікатесу може бути надзвичайно привабливим, адже деяка ікра коштує понад $1000 за кг.

Команда засновників Marinas Bio — експерти у ветеринарних/водних клітинних дослідженнях, а також регульованому продажу культивованих продуктів.

Разом вони зайнялися створенням відразу трьох видів ікри. Це — ікра білуги, найрідкісніший сорт у вигляді темно-сірих великих та бездоганно розділених яєць. Також у лабораторії вирощують ікру iscveitra золотистого відтінку та дрібнішу, і ікру севрюги. Останнє — це найдоступніший варіант у вигляді зеленувато-сірих мініатюрних яєць з яскраво вираженою солоністю. 

Виробництво клітинної ікри несе високу ціну не лише для споживачів, але й для самої риби, оскільки осетрових переважно забивають, щоб отримати цей делікатес. 

«У клітинному сільському господарстві біотехнологія дозволила використовувати одну рибину для виробництва ікри багаторазово і назавжди. Ми могли б скоротити виробничий цикл з років до місяців і розробити протоколи для покращення якості, консистенції та терміну придатності продукту», — розповідає Аллан Леунг, засновник і генеральний директор Marinas Bio. 

Команда проєкту

На вирощування ікри традиційним способом необхідно 10 років, а кількість і якість поставок готового продукту може значно коливатися. Виробництво клітинної ікри може бути якіснішим і прогнозованим.

Нагадаємо, раніше токійська компанія створила чорну ікру з морських водоростей.

Джерела: Marinas Bio, Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробник культивованого краба виводить швейцарську лабораторну яловичину в Сінгапур

Сінгапур досі лишається першою і єдиною країною, яка схвалила продаж клітинного м’яса. Нову епоху в історії їжі відкрив каліфорнійський...

Ірландці створили морозиво із легендарного пива

Морозиво містить 5% алкоголю за об’ємом і продається лише тим, хто старше 21 року.Тим, хто ніколи не чув про...

Шоколадний гігант випустив перший у світі какао-сік, над яким працював 15 років

Какао-сік Elix, виготовлений із 100% чистого какао-фрукта, має пікантний фруктовий смак.Завдяки природному вмісту флаванолів, «еліксир какао» сприяє покращенню кровотоку...

Олія з лабораторії містить вдесятеро менше «поганих жирів», ніж авокадо

Засновник Zero Acre Farms — підприємець Джефф Ноббс, який з дитинства звик споживати здорову їжу. «У середній школі я був...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Творець першої у світі лабораторної риби поглине ще одну велику компанію

Ця угода призведе до появи світового лідера в галузі...

Сінгапурський стартап перетворить відходи соєвого молока на рослинне м’ясо

Завдяки підтримці інвесторів та урядових агенцій, компанія наразі займається...

Фіни переробляють відходи: плавці, кістки та голови стануть новим рибним філе

Співпраця спрямована на підвищення стійкості в рибопереробній промисловості, враховуючи...

Геніальність чи злочин проти їжі: споживачі реагують на запуск питного майонезу

Незвичайний продукт, запущений мережею зручних магазинів Lawson, вже здобув...

Вибір редактора
В продовження теми