У лабораторії виростили найрідкіснішу ікру по $1000 за кг

Біотехнологічна компанія Marinas Bio культивує найрозкішнійший делікатес у світі – ікру рідкісної та зникаючої риби.

Ікра — це «одинарні клітини», тому нема потреби «упаковувати» їх разом у кінцевий продукт, як, наприклад, рибу чи м’ясо. При цьому виробництво делікатесу може бути надзвичайно привабливим, адже деяка ікра коштує понад $1000 за кг.

Команда засновників Marinas Bio — експерти у ветеринарних/водних клітинних дослідженнях, а також регульованому продажу культивованих продуктів.

Разом вони зайнялися створенням відразу трьох видів ікри. Це — ікра білуги, найрідкісніший сорт у вигляді темно-сірих великих та бездоганно розділених яєць. Також у лабораторії вирощують ікру iscveitra золотистого відтінку та дрібнішу, і ікру севрюги. Останнє — це найдоступніший варіант у вигляді зеленувато-сірих мініатюрних яєць з яскраво вираженою солоністю. 

Виробництво клітинної ікри несе високу ціну не лише для споживачів, але й для самої риби, оскільки осетрових переважно забивають, щоб отримати цей делікатес. 

«У клітинному сільському господарстві біотехнологія дозволила використовувати одну рибину для виробництва ікри багаторазово і назавжди. Ми могли б скоротити виробничий цикл з років до місяців і розробити протоколи для покращення якості, консистенції та терміну придатності продукту», — розповідає Аллан Леунг, засновник і генеральний директор Marinas Bio. 

Команда проєкту

На вирощування ікри традиційним способом необхідно 10 років, а кількість і якість поставок готового продукту може значно коливатися. Виробництво клітинної ікри може бути якіснішим і прогнозованим.

Нагадаємо, раніше токійська компанія створила чорну ікру з морських водоростей.

Джерела: Marinas Bio, Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Каліфорнійці створили перший у світі коктейль для людей з нирковою недостатністю

Renal Support 1.8 — це єдиний у своєму роді органічний коктейль на рослинній основі, для людей з нирковою недостатністю.Щоб...

Генетично модифіковані продукти: переваги та ризики для споживачів

Генетично модифіковані організми (ГМО) були суперечливим питанням протягом останніх кількох десятиліть. Дехто вітає їх як революційне розв'язання проблеми глобального...

В’єтнамці створили унікальні соломинки для напоїв, які після використання можна з’їсти

Вони не містять пластику, паперу та металу, є гігієнічними, екологічними і компостуються.Наразі існує значна кількість рішень, які можна використовувати...

«Електронний ніс» визначатиме свіжість м’яса без відкриття упаковки

У якості рецептора «електронного носа» виступає спеціальний штрих-код, які з’являються під час зберігання м'ясних продуктів, у процесі їхнього розпаду....

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Cargill відкрила потужний центр для створення нової їжі — з 3D-друком та баром

Завдяки інвестиціям у $4 млн площа центру зросла вдвічі,...

Стартап зібрав із молекул смак пива. На черзі – їжа та парфуми

На вдосконалення технології компанія вже отримала $7,5 млн інвестицій Інновація...

Пеппероні для робота. Domino’s офіційно запускає безпілотну доставку піци

Відтепер покупці, які роблять замовлення на веб-сайті Domino's, самі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі,...

Піонер у сфері лабораторного м’яса починає вирощувати в лабораторіях омарів

Cultured Decadence, яка була фіналістом Smart Kitchen Summit Startup...

Вибір редактора
В продовження теми