Релоковані виробники їжі можуть отримати майже 1 млн грн гранту

Благодійний фонд «Посмішка ЮА» оголосила конкурс на отримання фінансової допомоги для малого та середнього бізнесу.

Фінансування передбачає до 20 тис. євро (приблизно 800 тис. грн у національній валюті) для релокованих та місцевих підприємств, а також гранти у розмірі до 50 тис. грн на розвиток власної справи для внутрішньо переміщених осіб та мешканців Тернопільської й Хмельницької областей.

Щоб отримати 50 тис. грн гранту, заявник повинен мати досвід ведення власної справи, бути зареєстрованим як ФОП або готовим його відкрити. Перевагою користуватимуться вразливі групи населення – одинока мати/батько, багатодітна родина, сім’я опікунів, родина, в якій є людина з інвалідністю або особа, яка має хронічні захворювання тощо.

На 20 тис. євро може претендувати малий та середній бізнес з офіційною реєстрацією та відсутністю юридичних і правових перешкод для підприємницької діяльності згідно з вимогами українського законодавства. 

При цьому підприємство не повинне було отримувати грантову допомогу раніше. 

Коштом гранту підприємству необхідно створити або зберегти мінімум п’ять робочих місць для ВПО або людей, постраждалих внаслідок воєнних дій.

Заявку можна подати до 10 жовтня 2023 року включно

Від однієї особи/бізнесу приймається тільки одна заявка, уточнюють організатори. Рішення про надання гранту приймає конкурсна комісія, яка складається з представників партнерських організацій.

Нагадаємо, на інноваційну бізнес-ідею у сфері їжі можна отримати 100 тис. грн.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Харків’яни смажать альтернативну каву — із жолудів

До переїзду в село у 2020 році Максим встановлював у Харкові маркізи та тенти, а Ольга працювала шеф-кухаркою у...

Без вертольотів: Optimist створив безалкогольну горілку, джин та текілу

Одна з таких торгових марок, Optimist, розробила відразу три «спиртові» напої, що не містять алкоголю.Optimist позиціонує свій продукт як...

Розумні ферми: як штучний інтелект змінює сільське господарство?

Як АІ трансформує агросектор? Сільське господарство перебуває на межі революційних змін завдяки агротехнологіям та інтелектуальним системам управління фермами. Штучний інтелект...

«Колись банка пива була зі сталі, важила майже кілограм, а щоб її відкрити, треба було мати спеціальний ключ», — Юрій Гук, Carlsberg Ukraine

Баночне пиво має власний день народження  — 24 січня. Вперше в світі його виготовили в 1935 році у США....

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Золото льону: як український виробник інноваційних снеків виріс попри карантин

Пандемія — не кращий час для експериментів? Ймовірно. Але...

Сільських жінок навчать створювати харчові стартапи та підтримають фінансово

Програма реалізується в партнерстві з Дніпропетровською обласною ГО «Сільськогосподарська...

Масло масляне. З кокосової олії створили замінник столового масла для веганів

Масло вироблене однойменним швейцарсько-філіппінським соціальним підприємством, заснованим Шарон Каттлеєю...

Ізраїльський виробник рослинної 3d-вирізки зібрав рекордне фінансування

Таким чином, загальне фінансування Redefine Meat тепер становить $180...

Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

Мета розробників – допомогти споживачам максимально використовувати придбані продукти...

Вибір редактора
В продовження теми