Релоковані виробники їжі можуть отримати майже 1 млн грн гранту

Благодійний фонд «Посмішка ЮА» оголосила конкурс на отримання фінансової допомоги для малого та середнього бізнесу.

Фінансування передбачає до 20 тис. євро (приблизно 800 тис. грн у національній валюті) для релокованих та місцевих підприємств, а також гранти у розмірі до 50 тис. грн на розвиток власної справи для внутрішньо переміщених осіб та мешканців Тернопільської й Хмельницької областей.

Щоб отримати 50 тис. грн гранту, заявник повинен мати досвід ведення власної справи, бути зареєстрованим як ФОП або готовим його відкрити. Перевагою користуватимуться вразливі групи населення – одинока мати/батько, багатодітна родина, сім’я опікунів, родина, в якій є людина з інвалідністю або особа, яка має хронічні захворювання тощо.

На 20 тис. євро може претендувати малий та середній бізнес з офіційною реєстрацією та відсутністю юридичних і правових перешкод для підприємницької діяльності згідно з вимогами українського законодавства. 

При цьому підприємство не повинне було отримувати грантову допомогу раніше. 

Коштом гранту підприємству необхідно створити або зберегти мінімум п’ять робочих місць для ВПО або людей, постраждалих внаслідок воєнних дій.

Заявку можна подати до 10 жовтня 2023 року включно

Від однієї особи/бізнесу приймається тільки одна заявка, уточнюють організатори. Рішення про надання гранту приймає конкурсна комісія, яка складається з представників партнерських організацій.

Нагадаємо, на інноваційну бізнес-ідею у сфері їжі можна отримати 100 тис. грн.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап створив систему, що опрацьовує мільйони замовлень від різних служб доставки одночасно

Фінансування очолили DST Global Partners та Redpoint Ventures, та існуючі інвестори OMERS Ventures, Newion та Smartfin. Засновники Deliverect також...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Стартап, в який вклався Starbucks, винайшов робота для збору та видачі страв

Патент є продовженням попередньо отриманого компанією ще в 2019 році, і демонструє систему, яка збирає страви, розподіляючи різні інгредієнти,...

Упаковка з олією тасманійського перцю значно подовжує зберігання продуктів

Упаковка створюється з використанням протимікробних препаратів рослинного походження, щоб допомогти знищити бактерії та грибки, які ростуть на харчових продуктах.  Харчові...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021...

Французи виготовили харчову добавку для оздоровлення шкіри з дикої чорниці

Сепітон — це природний інгредієнт, отриманий з ферментованого екстракту...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин...

Зефір з сидром та активованим вугіллям — на Kickstarter шукають інвесторів проєкту

Станом на 7 вересня проєкт зібрав понад $2 тис....

Попит на рослинне м’ясо настільки виріс, що основний інгредієнт подорожчав у 2 рази

Для порівняння, традиційне м’ясо свиней та ВРХ у США...

Вибір редактора
В продовження теми