Релоковані виробники їжі можуть отримати майже 1 млн грн гранту

Благодійний фонд «Посмішка ЮА» оголосила конкурс на отримання фінансової допомоги для малого та середнього бізнесу.

Фінансування передбачає до 20 тис. євро (приблизно 800 тис. грн у національній валюті) для релокованих та місцевих підприємств, а також гранти у розмірі до 50 тис. грн на розвиток власної справи для внутрішньо переміщених осіб та мешканців Тернопільської й Хмельницької областей.

Щоб отримати 50 тис. грн гранту, заявник повинен мати досвід ведення власної справи, бути зареєстрованим як ФОП або готовим його відкрити. Перевагою користуватимуться вразливі групи населення – одинока мати/батько, багатодітна родина, сім’я опікунів, родина, в якій є людина з інвалідністю або особа, яка має хронічні захворювання тощо.

На 20 тис. євро може претендувати малий та середній бізнес з офіційною реєстрацією та відсутністю юридичних і правових перешкод для підприємницької діяльності згідно з вимогами українського законодавства. 

При цьому підприємство не повинне було отримувати грантову допомогу раніше. 

Коштом гранту підприємству необхідно створити або зберегти мінімум п’ять робочих місць для ВПО або людей, постраждалих внаслідок воєнних дій.

Заявку можна подати до 10 жовтня 2023 року включно

Від однієї особи/бізнесу приймається тільки одна заявка, уточнюють організатори. Рішення про надання гранту приймає конкурсна комісія, яка складається з представників партнерських організацій.

Нагадаємо, на інноваційну бізнес-ідею у сфері їжі можна отримати 100 тис. грн.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробник крекерів із цвіркунів запускає франчайзинг. Вхід у бізнес – 300 тис. євро

Вхід у новий бізнес коштуватиме 300 тис. євро За ці кошти Origen Farms забезпечить початківців обладнанням та навчить їх технології...

Одна з найбільших агрокомпаній світу інвестує у переробку водоростей на інноваційну складову рослинного м’яса

«Споживачі вважають продукти з океану модними та корисними для здоров’я», — говорить Ксав'є Мартін, глобальний менеджер по екстрактам морських...

Американці випустили продукт з коноплі, що прибирає 15 см з талії за три місяці

Зі слів продавця, інноваційний продукт підкріплений «першим у своєму роді» клінічним дослідженням на людях, яке показало, що основний компонент...

Українські суперфуди: які місцеві продукти стають світовим трендом?

Здорове харчування перестало бути лише трендом зі сторінок модних журналів – воно стало основою для підтримки міцного здоров'я. Одним...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

П’ятірка м’ясо-молочних компаній псує атмосферу більше, ніж нафтові гіганти. Дослідження

П’ятірка найбільших у світі компаній тваринницької галузі, включаючи JBS,...

Доісторичне печиво: Виробник сумішей для випічки створив лінійку старовинного харчування

Продукти, натхненні аюрведичними принципами, є органічними та не містять...

Nestlé інвестує у фуа-гру з древньої японської приправи

Це вже другий сезонний запуск рослинної фуа-гри. Нова версія...

Морозиво із цвітної капусти виходить на полиці супермаркетів

Woolworths — друга за величиною група супермаркетів Нової Зеландії,...

Антилопи з біореакторів врятують від голоду населення Африки

«Південна Африка страждає від недоїдання. Діти відстають у рості...

Вибір редактора
В продовження теми