Післяпологові бокси та швидкоїжа для студентів — ініціативи, які отримали по $50 тис. від ринкового гіганта

Дослідники з Техаського університету в Остіні, США, заснували ініціативу забезпечення жінок післяпоголовим харчуванням.

Проєкт забезпечує підтримку жінок протягом восьми тижнів після народження дитини. Протягом цього часу молоді матері, які стикаються з проблемою продовольчої безпеки, щотижня отримуватимуть коробки з повністю готовими, поживними стравами та наборами продуктів, які вирощують місцеві ферми.

Проєкт отримав грант у розмірі $50 тис. від гіганту молочного ринку Danone і триватиме щонайменше до 2025 року

Загалом Danone нагородила 5 компаній, які сприяють покращенню харчування та будують стійкі виробничі системи у своїх громадах. 

Це – стартапи, які пропонують рішення для здорового харчування чи забезпечення їжею більш уразливі соціальні категорії, пропонують “їжу як ліки”, рішення проблем надмірної ваги та ожиріння серед населення або розробляють технологічні інновації.

Приміром, ще одна команда-переможець з Університету Теннессі в Ноксвіллі виявила нагальну проблему, пов’язану з надзвичайно поганим харчуванням та відсутністю продовольчої безпеки в університетських містечках.

Вони заснували проєкт під назвою food4VOLS, спрямований на вирішення цієї проблеми за рахунок харчових залишків: надлишки їжі із закладів громадського харчування на території кампусу перетворюють на зручні страви, які необхідно лише розігріти перед вживанням. Це вирішує відразу дві проблеми – зменшення харчових відходів та підвищення доступності їжі. 

Нагадаємо, раніше Danone озброївся штучним інтелектом для створення нових веганських продуктів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Хліб з поживністю м’яса: пекарі експериментують з інноваційним борошном

Основною метою співпраці є використання високопротеїнового борошна на основі дріжджів, яке Equii розробила за допомогою передових наукових досліджень та...

Не Ахмад: Clipper Teas випустили заспокійливий чай із коноплі та священного базиліку

Асортимент представлений двома різновидами чаю: конопляний та імбирно-конопляний. «Clipper Organic Karma Mama Hemp» містить у своєму складі насіння конопель, ромашку,...

Смачні і соковиті креветки тепер штампують із крохмалю, ламінарії та пшениці

Пропозицій на ринку стає дійсно багато, і вони набувають гарної текстури – соковитої та ситної.Одним із найкращих зразків на...

Римські канікули. Італійці поклали лазанью в тюбики та змушують відвідувачів лизати тарілки

23-річний шеф-кухар із Італії Валеріо Браскі створив страву, яка може виявитися надто екстремальною для ортодоксальних відвідувачів його ресторану, проте...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

ЄС виділить українським компаніям гранти на захист ідей унікальних продуктів

SME Fund – це ініціатива Європейської Комісії, яка реалізується...

Мохіто із моцарели. Відходи сироваріння переробили на 80-градусний спирт

Таким шляхом пішла компанія Wheyward Spirit. Вона була заснована...

Макуха, смородина та агрус — на Дніпропетровщині створюють екологічне вино

Засновник виноробня – Геннадій Кузьмін, який має фермерське господарство,...

Британський сімейний стартап створив снодійне молоко. Пріоритетний ринок — Азія.

Функціональне молоко містить водний екстракт валеріани, який допомагає розслабитися...

Швейцарські вчені «одягли» банани у нановолокно, щоб подовжити термін зберігання

Целюлозне волокно EMPA, на розробку якого витратили рік, не...

Вибір редактора
В продовження теми