Післяпологові бокси та швидкоїжа для студентів — ініціативи, які отримали по $50 тис. від ринкового гіганта

Дослідники з Техаського університету в Остіні, США, заснували ініціативу забезпечення жінок післяпоголовим харчуванням.

Проєкт забезпечує підтримку жінок протягом восьми тижнів після народження дитини. Протягом цього часу молоді матері, які стикаються з проблемою продовольчої безпеки, щотижня отримуватимуть коробки з повністю готовими, поживними стравами та наборами продуктів, які вирощують місцеві ферми.

Проєкт отримав грант у розмірі $50 тис. від гіганту молочного ринку Danone і триватиме щонайменше до 2025 року

Загалом Danone нагородила 5 компаній, які сприяють покращенню харчування та будують стійкі виробничі системи у своїх громадах. 

Це – стартапи, які пропонують рішення для здорового харчування чи забезпечення їжею більш уразливі соціальні категорії, пропонують “їжу як ліки”, рішення проблем надмірної ваги та ожиріння серед населення або розробляють технологічні інновації.

Приміром, ще одна команда-переможець з Університету Теннессі в Ноксвіллі виявила нагальну проблему, пов’язану з надзвичайно поганим харчуванням та відсутністю продовольчої безпеки в університетських містечках.

Вони заснували проєкт під назвою food4VOLS, спрямований на вирішення цієї проблеми за рахунок харчових залишків: надлишки їжі із закладів громадського харчування на території кампусу перетворюють на зручні страви, які необхідно лише розігріти перед вживанням. Це вирішує відразу дві проблеми – зменшення харчових відходів та підвищення доступності їжі. 

Нагадаємо, раніше Danone озброївся штучним інтелектом для створення нових веганських продуктів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап розробив ковбасу з плодів хлібного дерева – робити бутерброди більше не потрібно

Джекфрут служить основним інгредієнтом у широкому асортименті рослинних альтернатив м’ясу, починаючи від фрикадельок і закінчуючи «свинячим» фаршем.За відгуками тих,...

Вчені створили упаковку, яка змінює колір, коли псуються продукти

Упаковка виготовлена з перероблених відходів фруктів, таких як насіння авокадо, дуріана та джекфрута, що робить її екологічно безпечною та...

Американці створили порошкові натуральні соки, які поліпшують травлення

Американська MCB випустила на ринок FiberJuice — лінійку порошків фруктових соків, що містять чотири пребіотики: три харчових волокна (інулін,...

Замовлення в McDonald’s почав приймати штучний інтелект. Точність – 85%

Система базується на голосовій платформі, створеній Apprente, яку McDonald's придбала два роки тому.Поки що рівень точності автоматизованої системи складає...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Через два роки перевірити якість їжі можна буде смартфоном

Вчені з Інституту електронних наносистем ім. Фраунгофера (ENAS) працюють...

Компанії-гіганти стимулюють революцію рослинного м’яса: за три роки ринок подвоїться

Згідно зі свіжим звіту ProVeg International, явним лідером у...

Без диму: сімейний стартап створив кремове морозиво з конопель

Згідно даних Інституту Здорової Їжі та Асоціації виробників рослинних...

На полицях супермаркетів з’являється чорна та червона ікра із водоростей

Голландський виробник Cavinoir створив два таких продукти на рослинній...

Фіналіст GeekWire навчив свого робота-піцайоло місить тісто та складати сотні піц за годину. Тепер його може купити кожен

Компанія створила модульну систему, що використовує комп’ютерний зір та...

Вибір редактора
В продовження теми